Neljapäeval, 28. mail avati Pirital Sony Ericsson Match Race Center, kus saab harrastada ülipõnevat ja strateegilist purjetamismeeskondade kahevõistlust. Match Race on esmakordselt ka 2012. aasta Londoni olümpiamängudel naiste olümpiaala.

Sony Ericsson on purjetamist rahvusvaheliselt aastaid toetanud ja nüüd avanes hea võimalus toetada purjetamist Eestis ainulaadse võistlusalana. "Match Race on Põhjamaades tuntud spordiala, mis annab purjetajale võimaluse presenteerida oma oskusi. Võistluse edu sõltub meeskonnatööst ja oskusest juhtida meeskonda, mis teeb sellest alast põneva ja kaasakiskuva," selgitas Sony Ericssoni Soome ja Eesti müügi- ja turundusjuht Jon Grundström. Oma kõigis tegevustes on Sony Ericsson keskkonnasõbralik, nii ka spordialades, mida firma toetab. Eesmärgiks on ka populariseerida purjetamist ja pakkuda koolitusi algajatest edasijõudnuteni.

Sony Ericsson Match Race Centerit veavad Eestis tuntud purjetajad – kolmekordsed MM-võistluste hõbedavõitjad Mati Sepp ja Marko Manni ning ainukese eestlasena ümber maailma võidu sõitnud Alar Volmer. "Esimesel aastal on tähtis, et keskus käima läheks ja meil on tänavu kaks tippregatti – Põhjamaade meistrivõistlus 2.- 4. oktoobrini ja Baltic Match Race Tour 14.- 23. augustini. Baltic Match Race Tour on kolme osavõistlusega profipurjetamise tippüritus, millest üks toimub Stockholmis, üks Helsingis ja finaal Tallinnas. Võistlusele on tulemas maailma esikümnest pooled, näiteks Philippe Presti on French Challenge tiimi roolimees, Adam Minoprio Uus-Meremaa tiimist, praegu on lubanud osa võtta ka maailma edetabeli liider Jan Williams Inglismaalt. Kui tennises on ATP edetabel, siis profipurjetajad reastatakse Match Raceil samadel alustel," rääkis Mati Sepp.

Match Race on tempokas purjetamismeeskondade kahevõitlus, kus 3-12-liikmelised tiimid võistlevad identsetel purjekatel üks-ühe vastu ning võitlusest väljub üks meeskond võitjana ja teine kaotajana. Igas sõidus võtavad mõõtu korraga kaks meeskonda ning ei toimu suuri ühisstarte. Tallinnas sõidetakse Bluesail 24 purjekatega. Kuna paadid on identsed ning võistlusrada lühike, saab regati võita vaid see meeskond, kellel on läbimõelduim strateegia ja kavalaim taktika, parimad tehnilised oskused ning sujuvaim meeskonnatöö. 2012. aasta Londoni olümpiamängudel on Match Race esmakordselt ka naiste olümpiaala.