Narvas on sündinud rahvusvaheline male suurmeister Paul Keres, Berliini olümpiamängude hõbemedalist poksis Nikolai Stepulov ja 1950. aastate NSV Liidu üks nimekaid poksijaid Lembit Maurer. Tänapäeval on Narva Euroopa Liidu idapoolsem piirilinn, juba enne sõda valdas politseinik seal vene ja soome keelt.

Sõja ajal, pärast vanemate surma läks nooruke Lembit Maurer elama sugulaste juurde Tallinna. Pealinnas lõpetas ta Tallinna kehakultuuritehnikumi ja alustas poksitreeninguid Nigul Maatsoo ja Martin Linnamäe juhendamisel spordiühingus Dünamo. Ta võistles poksiringis aastatel 1950–1959, 167 kohtumisest võitis ta 135.

Neil aastatel võitis ta raskekaalus NSV Liidu meistrivõistlustelt kaks pronksi, oli kolm korda neljas, NSV Liidu meeskondlik karikavõitja, mitmekordne Balti ja viiekordne Eesti meister. Olgu märgitud, et neil aastatel selgitati poksiringis välja ka kolmanda koha omanik.
1955. aastal tutvusin 18-aastase koolipoisina 186 cm pikkuse atleediga ajal, kui viibisin laagris enne sõpruskohtumist Leningradiga.

Kolm aastat hiljem Lahtis ütles Maurer mulle pärast Soome–Eesti poksi maavõistlust: Lemps, ma lahkun poksiringist ja abiellun. Tema väljavalituks osutus üks meie kaunimaid ujujaid, viiekordne NSV Liidu meister, EM-i hõbemedalist, rahvusvahelise noorsoo ja üliõpilasmängude hõbe Eve-Mai Uusmees.

Pilkupüüdev paar elas koos 47 aastat, perre sündis kaks tütart. Lembit Maurer oli hea suhtleja, kes valdas hästi vene ja soome keelt. Ta töötas aastaid treenerina Laevastiku Tallinna spordiklubis, spordiklubis Kuldkinnas ja oli Kalevi siseujula direktor.