Inglise Premier League'i klubid kulutasid sel suvel uute mängijate muretsemiseks 450 miljonit naela ehk 10 protsenti vähem kui eelmisel aastal. Kui enamik klubisid ei ületanud oma eelmise aasta kulutusi, siis oli ka erandeid. Manchester City uued omanikud Abu Dhabist lõid lauale enam kui veerandi kogu liiga üleminekurahast, kulutades vaid kaheksa mängija muretsemiseks kokku 120 miljonit naela.

Järgnesid Aston Villa 43,6, Liverpool 39, Sunderland 31,4, Tottenham Hotspur 27, Everton 22,2, Stoke City ja 21,85 ja Manchester United 21 miljoni naelaga. Alla 10 miljoni naela investeerisid meeskonna tugevdamisse Wigan Athletic (9,4), Portsmpouth (9), Bolton Wanderes (8,7), Burnley (6,65) ja Fulham (5,5).

Liiga traditsiooniline Big Four (Manchester United, Arsenal, Liverpool ja Chelsea) andis raha välja tublisti vähem kui viimasel kahel aastal. Kui 2007. aastal olid suure neliku kulutused 240 ja mullu 215 miljonit naela, siis tänavu vaid 80 miljonit.

Deloitte'si spordiäri divisjoni esindaja Paul Rawnsley sõnul oleksid number Manchester Cityta olnud veel väiksem. Märkimisväärne on ka see, et kui varem toodi lõviosa mängijaist sisse Euroopa mandrilt või mujalt riikidest, siis sel suvel käis bisness rohkem nende jalgpalluritega, kes juba Inglismaal mänginud. "Hangiti mängijaid, kes on end inglise pallimurul juba tõestanud," märkis Rawnsley.

Geoff Mesher KPMG sporditööstuse tiimist rõhutas, et ülemaailmne majanduskriis on end tunda andnud ka Inglismaa jalgpallitööstuses ning kulutusi püütakse hoida mõistlikkuse piires. Erandiks on lisaks Manchester Cityle vaid Premier League'i uustulnukad Birmingham City ja Wolverhampton Wanderers ning eelmisel hooajal napilt väljakukkumisest pääsenud Sunderland. Kuid nende kulutustel on selge siht – rahaliselt tulusast kõrgliigast ei taheta mingil juhul välja langeda ning konkurentsivõime säilitamiseks tuleb ka rahakotti kergendada.