Torgu Kuningriigi alamad kavandasid paleepööret, kuna leidsid, et elu kuningriigis on viiendal tegevusaastal soikunud. Kuningakrooni pakuti Hardi Volmerile, kuid too huvitub hoopis kardinaliks saamisest. Nii jäi Torgu kuningas Kirill I troonile ning 21. juunil võtab kuningriik oma viiendat aastapäeva vastu endiselt tema taktikepi all.

"Vahepeal oli tõesti mõte teha Torgu äratamiseks paleepööre, sest võib-olla olekski huvitavam, kui kuningas aeg-ajalt vahetuks," tunnistas ettevõtmise initsiaatoreid Aare Aas. "Pöördusime Volmeri poole ja tal ei olnud midagi selle vastu, et Torgu hüvanguks oma nime ja mainega riskida. Kuid ta ei soovinud hakata kuningaks, vaid kardinaliks. Võime talle ka krahvi tiitlit pakkuda."

Torgu kuningas Kirill I oli kukutamisplaanidest teadlik, kuid jäi enesekindlaks: "Olen krooniga kokku laulutatud, isegi kui ma tahaks krooni maha panna, ei oleks see võimalik." Samas avaldas kuningas heameelt, et Volmer on avaldanud soovi kuningriigi tegemistes kaasa lüüa. "Oleks tänuväärne, kui Volmer nõu ja jõuga aitaks. Ta on ülimalt andekas inimene ja äkki temal plahvatab mõni hea idee, kuidas Torgu asja edasi ajada," leidis Kirill I.

"Sõrvel pole turistidele midagi pakkuda," lausus kuningas. "Kuningriigi loomise ajal ilmus ajalehtedes nii palju artikleid Torgu kohta, et kui oleksime pidanud selle reklaamina kinni maksma, tulnuks välja laduda 2,5 miljonit USA dollarit."

Kuigi turistide huvi Torgu vastu jätkuvalt kahaneb, korraldatakse ettevõtja Aasa eestvedamisel 21. juunil kuningriigi viienda aastapäeva pidustused. "Juubeli puhul paigaldame kuningriigi piiripostid, samuti valmistame riigi sümboolikaga meeneid: lippe, postkaarte, ümbrikuid ja võib-olla ka Torgu raha kirilli," kinnitas Aas. "Volmer pakkus välja idee, et Torgus toimuks skulptorite rahvusvaheline work-shop, mille käigus valmistaksid tuntud skulptorid ka kuningriiki sümboliseeriva ausamba. Samuti on idee, et hakkame müüma kaarte, mis vabastavad turistid kuningriigi territooriumil näiteks habeme-, koera- või suitsetamismaksust."

OLIVER RAND