Kanal 2 tegi Tanelile ettepaneku saatejuhtimiseks kahe kuu eest. "Loomulikult olin üllatunud, samas ka rõõmus, et mind on märgatud, et saan ennast näidata ning et mul on nüüd kindel kuusissetulek. Kindel koht, kust saan kindlal kuupäeval kindla raha, et maksta korteriüür ja telefoniarveid. See oligi ainus pidur, miks ma varem linna ei tulnud," kinnitab Tanel, kelle kogu suvi möödus sõpradega Võsu rannal peesitades.

Tunnid Olavi Pihlamäe juures

Otsesaates kaamera ette astumine pole naljaasi. Taneli õpetajaks sai külma raadio- ja telenärviga Olavi Pihlamägi, tõeline oma ala autoriteet. Esimene tund kujunes pesuehtsaks kõnetehnikatunniks. Tanel pidi ajalehest artikli ette lugema, õigesti intonatsiooni kasutama ja pause pidama. Siis, diktsiooni parandamiseks, kork hammaste vahel, selgelt artikuleerima lauset väga hea asi. "Õpin ka, kuidas oma kõnet kontrollida ja parasiitsõnu vältida," seletab õpilane. Väljendid ja sõnad "kuradi kurat", "nagu", "mingi", "vist" peavad kolmapäevaks unustatud olema.

Õpetaja annab nõu, kas ilmuda tähtsal päeval vaatajate ette uue röögatu imagoga või mitte. "Et ma kurguni kinninööbitud valge särgiga inimesi ära ei tüütaks," põhjendab Tanel. "Et kas või põneva imago pärast vaadataks saadet, isegi kui muusika ei meeldi."

Edevussõltlane Tanel Padar

Tanel kinnitab, et ta võib olla tuhande näoga ning suudab alati käituda vastavalt olukorrale. "Lavalt eemal olen vaikne ja rahulik. Lavale pääsedes muutun kapitaalselt. Tunnen, et pean inimesi lõbustama - artisti tunne on sees."

Tanel avastas oma kutsumuse väga ammu. Juba koolipäevil üritas ta alati tähelepanu keskpunktis olla. "Võib-olla on see lihtsalt edevus, mis on tänaseks muutunud sõltuvuseks. Kui ma nädala jooksul pole kordagi lavale pääsenud, jääb tühi tunne. Pole mõtet kriipsu seina peale tõmmata," arutleb ta endamisi.

"Olin pool aastat selle nimel elanud, kas saan "Kahe takti" finaali või mitte," tunnistab Tanel oma kergelt sahiseval häälel. "Äkitselt oli võistlus läbi ja ei saanudki kohe aru, milline siis nüüd, pärast võitu, elu mõte on. Igal juhul tajun, et auto, mille peal istun, on kiirust juurde kogumas."

Raha paneb asjad paika

Ettepanekuid lavale pääsemiseks sadas pärast "Kahe takti" parimaks tunnistamist nagu oavarrest. Tanelit kutsuti küll poiste-, küll diskobändidesse. "Kuid minu vastus oli kindel ei. Mitte et mulle disko ei meeldiks, aga praegu leian, et tahaksin midagi muud teha," ütleb Tanel, kes praegu tahaks laulu lüüa popbluusi stiilis. Ning nüüd, mil Tallinnas pleiss (noorteslängis elamispind - toim.) soetatud, läheb ehk koostöö Compromise Blue`ga lahti. Kuid ega ta kodukandi Haljala ansamblis "Speed Freeski" laulmist jäta. Tanel on siiski vastavalt südamehäälele käitunud. Kuigi tunnistab, et eks ka raha paneb palju paika.

Hetkel on Taneli suurimaks sooviks, et edetabelisaade palju vaatajaid koguks ning hooaja lõpuni vastu peaks. "Tean, et rahvale peab võimalikult palju tsirkust ja leiba tegema," arvab ta.

Verni LEIVAK