Läbi ajaloo on olnud mitmeid versioone sellest, kuhu Hoffa kadus. Üks versioon oli, et tema surnukeha on müüritud betooni New Jersey hiigelstaadionis 107. sektsiooni lähedal, teine versioon oli, et tema laip on visatud Florida sohu, kolmas aga viitab, et tema surnukeha võidi maffia omanduses olnud rasvatöötlustehases hävitada. Pärast enam kui veerand sajandit ei ole Hoffast mitte mingit jälge.

FBI 16 000 leheküljeline Hoffa-toimik on endiselt avatud. Praeguseks on büroo uurijad Hoffa kadumist uurinud sama kaua, kui teda uuriti tema eluajal.

Hoffa kadus 30. juunil 1975. Ta lahkus oma suvekodust Big Square Lake’is Detroidi lähedal kell 13.15, öeldes oma naisele Josephine’ile, et läheb kohtuma Anthony „Tony Jack“ Giacalonega, kes oli Detroidi kõrge maffiategelane.

Hoffa läks Machus Red Foxi restorani Bloomfieldi linnaosas ning ootas parkimisplatsil. Kell 14.30 helistas ta oma naisele, kuid pole teada, miks. Ehk tahtis ta öelda, et Giacalone helistas, teatamaks oma hilinemisest?

Ja siis ta kadunuks jäigi. „Ehk läks ta väiksele reisile?“ ütles Giacalone, kui kuulis Hoffa kadumises.

FBI memo teoretiseerib, et Hoffa läks 1975. aasta pruuni Mercury Broughamisse, mille omanik oli Anthony Giacalone poeg Joey ja mida juhtis sel hetkel Hoffa usaldusväärne sõber Chuckie O’Brien. Samas eitab viimane seda.

Umbes aasta tagasi leidis FBI, et O’Brieni autost leitud juuksekarva DNA-analüüs sobib kokku Hoffa kammis olnud juuste analüüsiga.

Hoffa võis arvata, et ta viiakse teise paika, kus ta kohtub Giacalonega. Kuid auto tegelik sihtpunkt ja see, kuidas Hoffa surmaga kohtus, on kõik vaid spekulatsioon.

Pärast Hoffa kadumist teadsid kõige paremini tema kadumise tagamaid tabloidid. Weekly World News teatas, et „Jimmy Hoffa sai koeratoiduks!“. Mõni päev hiljem teatas sama ajaleht: „Jimmy Hoffa lendas Mehhikosse soovahetusoperatsioonile!“

Viimane kokkupuude Jimmy Hoffaga oli avalikkusel arvutiviiruse vahendusel. Nimelt levis võrgus „Jimmy Hoffa“ nimeline viirus, mis arvuti nakatamise järel kaotas kõvakettalt kõik programmid.

Giacalone, keda usuti olevat kõige lähemalt seotud Hoffa kadumisega, ilmselt sel põhjusel, et ametiühinguliider pidi minema temaga kokku saama, on südame- ja neeruhaigusesse surnud. Isegi Machus Red Foxi restoran on kadunud – see lõhuti 1996. aastal.

Vaid Hoffa müstika jääb alles, seda kannab endas edasi tema poeg James P. Hoffa. Ta on palju tõsisem kui ta isa – lindpriiks olemise asemel on ta jurist ning oli isegi USA presidendi George Walker Bushi külaliseks, kui viimane pidas tänavu state of the union’i ehk riigi olukorra kõnet.

Hoffa jr on 61aastane, vaid aasta noorem kui oli tema isa, mil ta kadus.