“Võtsin pakkumise “Aida” lavastada vastu puhtalt põnevusest,” lausus lavastaja Mati Unt. “Nooti ma küll eriti ei tunne, aga selleks on mul head abilised. Teisedki draamalavastajad on muusikale teinud, mõtlesin natuke ja jõudsin otsusele, et miks ei võiks minagi seda proovida.”

Undi sõnul on “Aida” suurele vabaõhulavale toomine keeruline. “Keerulised on ka laulupartiid, mistõttu peaosadesse võetakse kindlasti lauljad, mitte näitlejad,” märkis ta. “Mul pole mõtet kutsuda näitlejaid nendesse rollidesse piinlema, pärast ei ütle keegi isegi aitähh.”

Lauljatega tegeleb Undi sõnul eelkõige dirigent Tarmo Leinatamm. “Minu ülesanne on vaadata, et nad laval üksteisele otsa ei jookse,” lisas Unt.

Paavo Nõgese sõnul valitakse solistid valdavalt eesti poplauljate hulgast. “Peaosades on kaks naist, kes armastavad ühte meest. Lisaks on veel kolm suuremat rolli,” tutvustas Nõgene Egiptuses areneva tegevustikuga muusikali sisu. “Teeme solistidele suunatud pakkumised ja kutsume nad ettelaulmisele, avalikku konkurssi ei tule.”

Etenduses teevad kaasa ka mõned Vanemuise draamanäitlejad, orkester ja ooperikoor. Proovid algavad 15. aprillil, lauluväljakule kolitakse mai lõpus.

Nõgese sõnul loodab ta tänu koostööle Tartu linnavalitsusega hoida piletihinnad alla 300 krooni. “Meie eesmärk on koguda viie õhtuga kokku 30 000 külastajat,” märkis produtsent.