Galakontserdi kavas on Mozarti, Rossini, Verdi, Puccini, Glinka, Tšaikovski jt teosed. Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit dirigeerib Vello Pähn.

“Traditsiooniliselt on tegu kontserdiga, kus ühte õhtusse koondub hea ja kergesti kuulatav muusika, meeleolukas show, kõrgetasemelised esinejad, sobiv annus glamuuri ja üllas eesmärk,” tutvustas kuuendat korda toimuva Kuningas Arthuri gala kunstiline juht Mart Mikk.

Seekordne gala kogub raha Krimmi eestlastele Eesti tare rajamiseks. “Tahame koos Eesti riigistruktuuride, ettevõtete ning eraisikute abiga rajada Krasnodarka külla Ukrainas Eesti tare, mis sarnaselt Eesti Majadega paljudes riikides aitaks meie rahvuskultuuril ja keelel kõige kiuste vastu pidada ka väljaspool kodumaad,” selgitas Mikk.

“Viimasel ajal on Krimmi eestlaste käekäik palju kõneainet pakkunud, korraldatud on aktsioone neile abipakkide saatmiseks ning Krasnodarka külas käis ka president Arnold Rüütel oma Ukraina riigivisiidi raames. 140 aastat tagasi rändasid sajad eestlased parema elu otsinguil Krimmi poolsaarele, kus kuni tänase päevani kõlab eesti keel. Puudu on vaid koht, kus sealsed elanikud saaksid koos käia, eesti keelt õppida, raamatukogu külastada või pühapäevakooli pidada,” kõneles gala kunstiline juht.