Mustamäe linnaosa valitsuse komisjoni koostatud lähteülesande kohaselt tuleb väikelaste mänguväljakule vähemalt kolm liumäge, sama palju ronimisseinu, mitu ronimis-turnimiskohta, vähemalt 15 last mahutav mängurong, kaheksameetrise küljega liivakast, kaheksa vedrukiike ja kaheksa tavalist kiike, pallirõngaid, kaks karusselli ja 6–8 last mahutav mängumaja.

Suurematele, kuni 12-aastatele lastele on kavandatud vähemalt sama palju liumägesid, kiike ja karusselle, püstkoda vähemalt 15 lapsele, ronimiseks mitu seina, köied ja tunnelid. Sinna juurde kuulub veel spordikompleks kangide, redelite, pallirõngaste, tasakaalupoomide ning köitega.

Mõlema mänguplatsi juurde kuuluvad ka istepingid vähemalt 20 inimesele.

Veel sobiks lähteülesande koostajate hinnangul parki 20x25 meetri suurune palliplats rahvaste, võrk-, korv- ja jalgpalli mängimiseks; täiskasvanute tervisespordiväljak jõuharjutuste tegemiseks ning 4x6 meetri suurune lava ja autasustamispoodium kontsertide korraldamiseks.

Ruumi võib jääda väheks

Pargi keskele tahetakse rajada liikluslinnak ülekäiguradade, valgusfooride, jalgratta- ning jalakäijate teedega.

Trammi- ja trollikoondisega koostöös on kavas ümber ehitada ka Keskuse tänava ääres asuv trollide lõpp-peatus, nii et lisanduks väike terrassiga kohvik.

“Mina ütlen, et läheb ropult kirjuks: üks asi on see paberile panna, aga teine asi loodusesse ära mahutada,” sõnas Sillak.

Mustamäe avalike suhete nõunik Ivo Parbus oli aga kindel, et park on kõigi atraktsioonide mahutamiseks piisavalt suur. Ta kinnitas, et kõik mänguväljakud on parki paigutatud loodusest lähtudes.

“Linnaosavalitsuse soov on, et mänguatraktsioonide all tagataks pinnase säilimine, kasutades selleks katteid,” sõnas Parbus.

Tingimusena on kirjas, et ühtegi puud ei võeta pargist maha ja kõik atraktsioonid peavad mahtuma nende vahele.

“Pigem tuleb puid hoopis juurde istutada, eriti sinna, kus on “Mõtleva mehe” kuju,” kinnitas Parbus. “Tegu ei ole metsiku ega looduskaitsealaga, vaid linnapargiga,” lisas ta.

Sillaku hinnangul läheb pargi ümberehitus maksma kindlasti üle kahe miljoni krooni. “Seega peame korraldama avatud riigihanke, siis läheb veel aega lepingu sõlmimiseni… Septembris saab ehk ehitama hakata,” pakkus Sillak.

Tema sõnul peaksid enne talve kõik platsid valmis olema, iseasi, kas kõik mänguelemendid vahetult enne talve paika pannakse.

“Võib uskuda, et pärast ümberehitust hakkavad Mustamäe inimesed Männiparki rohkem kasutama,” lisas Parbus. “Ja mitte need, kes püüavad põõsa taga jooki manustada, vaid kes tahavad nautida kübekest loodust ja värsket õhku.”

Parditiik saab suveks korda

•• Detsembris Sõpruse puiestee ja Tammsaare tee nurgal asuvas pargis alanud Parditiigi korrastamine on keskkonnaameti peaspetsialisti Jaan Sillaku sõnul läinud plaanipäraselt ja suveks saab tiiki vee sisse lasta.

•• Viis miljonit krooni maksma mineva ümberehituse käigus on juba tiigi põhi mudast puhastatud. Nii kui ilmad soojaks lähevad, hakatakse selle ümber ehitama uut, 160 meetri pikkust tugimüüri.

•• Muudetud on juba tiigi kuju – lisandunud on kaks poolsaart ja üks saareke partide jaoks. Tiiki istutatakse hundinuiasid.