Film „Koer, lennuk ja laulupidu“ räägib inimkonna ajaloo jaburamast ajajärgust – kaasajast, tehes seda tempokalt, eneseirooniliselt ja arusaadavalt musta komöödia võtmes.



Filmi „Koer, lennuk ja laulupidu“ rezhissöör, stsenarist ja produtsent on Läti tuntuim filmilavastaja Laila Pakalnina ja see on tema kolmas täispikk mängufilm. Operaator on Arko Okk, kes on ühtlasi ka filmi eestipoolne produtsent. Filmi kolmas produtsent on Igor Pedichek Sloveeniast. See on Eesti, Läti ja Sloveenia esimene ühisfilm.



Filmi peaosades mängivad Branko Zavrshan, Kristaps Mednis, Jekabs Nakums jt. Eesti näitlejatest teevad filmis kaasa Kaljo Kiisk ja Jaan Rekkor.


„Koer, lennuk ja laulupidu“ osales augustis toimunud 59. Locarno rahvusvahelise filmifestivali konkursiprogrammis. Film on juba valitud Pusani (Lõuna-Korea) ja Varssavi (Poola) ja mitmete teiste rahvusvaheliste filmifestivalide konkursiprogrammidesse.



Film linastub Eestis alates 15. septembrist kolme filmikoopiaga ja esimesena näevad seda Tallinna, Tartu ja Narva filmivaatajad.