Riina Sildos,

uuemaid Baltimaade filme

tutvustava alafestivali

BalticEvent korraldaja

Eesti film on muutunud Pöffil iga aastaga järjest nähtavamaks. Selle kohta ei oska muud öelda, kui -rõõmustav.

Ma arvan Eesti filmide kuulumine eraldi võistlusprogrammi näitab, et Pöff tähtsustab kodumaist filmi ja et selle vastu tunneb huvi ka  publik. See on osa Eesti filmi normaalsest arengust. Pöff on ju ikkagi filmipromotsiooniüritus.

Pöffi võistluskava näitab, et Eesti filmid on saavutanud taseme, mis annab alust konkureerida teiste maade festivalifilmidega. Seda on meie viimased filmid ka tõendanud. Loodan, et see jääb traditsiooniks, et me jõuame Eestis ikka toota aastas nii palju filme, et vähemalt üks neist esilinastuks just Pöffil.

Paranemine on tulnud just viimasel paaril aastal seoses väikese-eelarveliste filmide tulekuga, mis teeb kogu mängufilmide hulga hoopis teiseks. Ka dokumentaalfilmide kvaliteedi tõus, rääkimata alati tugevast animatsioonist, on andnud võimaluse suurendada Eesti filmide hulka.

Pöff on ju ikkagi publikufestival ja just seoses Pöffi arenguga on võimalik ka meie filmi areng. Muidugi on Kinomajas Eesti filmi päevad ja aasta jooksul vaadatakse ikka uus film kinos ära, kuid esialgselt oligi Pöffi eesmärk pakkuda kodumaistele filmidele alternatiivset levi, muidu nad ei jõuaks tavapäraste levitajate kaudu alati kinodesse. Ja see võimalus jääb Pöffil alati kehtima.