“15-minutiline kunstiline mobiilifilm räägib loo eesti ametnikust Martinist ja tema triviaalsest minevikusuhtest hispaanlannaga, kes tema ellu tagasi pöördub. Vestlustest koorub analüüs tarbimise mõjust inimsuhetele,” iseloomustab filmi sisu produtsent Kaie Pungas.

Lühifilmi on põimitud eesti kultuuri, disaini, kunsti ja toidu elemendid. Olulisel kohal on dekoratsioonidena EKAs valminud teosed rõivastest maalideni.

Mobiilifilmi lavastab ja juhendab Eesti Kunstiakadeemia ning Balti Filmi-ja Meediakooli filmiõppejõud Dirk Hoyer. Juhendajatena töötavad operaatorid Maksim Golomidov ja Johannes Arro, helirezhissöör Jevgeni Berezovski, dekoraator Olivia Osik, valgustaja Alise Mäesalu ja produtsent Kaie Pungas.

Lühifilmi võttegrupis osalevad lisaks EKA tudengitele partnerülikoolide üliõpilased Taanist, Rootsist, Suurbritanniast, Saksamaalt, Mehhikost, Soomest, Islandilt, Hispaaniast ja Hiinast.

Peaosades mängivad EMTA vilistlased Mari-Liis Lill (Draamateater, filmid „Meeletu“, „Ringtee“, „Jan Uuspõld läheb Tartusse“, teleseriaal „Helena“) ja Kristjan Sarv (NO99, lühifilmid „Risk“, „Eksinud“, teleseriaal „Helena“) ning Londonis tudeeriv hispaanlanna Jaqueline Stevanovic.

Filmimuusika on vahetu looming, mis sünnib EMTA improvisatsiooniprofessori Anto Petti, doktorant Anne-Liis Polli ja üliõpilaste koostöös. Loomeprotsessis osaleb ka jazzmuusika osakonna juhataja kitarrist Jaak Sooäär. Vabas improvisatsioonis kasutab muusik kõiki neid teadmisi ja oskusi, mida ta on elu jooksul omandanud.

Selline kontseptsioon on autorite poolt valitud filmi helindamiseks seetõttu, et koosmusitseerimine on kui suhtlemine kaasmuusikutega, nõuab tähelepanu ja kontsentratsiooni ja teineteise kuulamist, nii nagu igas vestluses.

"Consuming Desire“ ehk „Tarbimise iha“ valmib 2007. aasta kevadeks ning esilinastub EMT klientide mobiiliekraanidel ja KUMUs 27. – 29. aprillil toimuval rahvusvahelisel ELIA (European League of the Institutes of the Arts), AEC (Association for European Conservatoires) ja EAAE (European Association for Architectural Education) temaatiliste koostöövõrkude lõppkonverentsil "Towards Strong Creative Disciplines in Europe". Esmakordselt Eestis on tegu esilinastusega mobiiltelefonis.

Edaspidi linastub film kohalikel ja rahvusvahelistel lühifilmifestivalidel ning noorteüritustel. Filmivõtteid ja mobiilifilmi tegemist saab jälgida alates 16.jaanuarist internetilehel www.artun.ee/mobiilifilm