Adolf Hitleri mõrvamise kavandamisest rääkiva filmi "Valküür" üks produtsentidest on Hollywoodi näitleja Tom Cruise, kes on USA Saientoloogia koguduse liige, mida aga Saksamaa ametivõimud kirikuna ei tunnista, kirjutab Reuters.

Berliinist kinnitati võttegrupile, et saientoloogia puhul on tegemist ennast religiooni maski taha varjava rahategemise masinaga. Saientoloogide juhid keelduvad selliseid Saksamaa poolseid süüdistusi omaks võtmast.

Kavandatavas filmis kehastab Tom Cruise Saksa sõjaväe koloneli Claus von Stauffenbergi, kes juhtis ebaõnnestunud katset mõrvata juulis 1944 kohvrisse peidetud pommiga natsi-Saksamaa juht Adolf Hitler.

Saksamaa kaitseministeeriumi pressiesindaja Harald Kammerbaueri sõnul ei lasta Saksa sõjaväelistesse paikadesse võttegruppi filmima seni, kuni kolonel Stauffenbergi mängib Tom Cruise, kes on avalikult kuulutanud oma kuulumist saientoloogide sekti.

Lisaks kinnitas Harald Kammerbauer, et "Valküüri" produtsendid ei ole Saksamaa kaitseministeeriumi poole pöördunud ametliku palvega, saada luba filmimiseks riigi sõjaväeliste rajatiste territooriumil.