Laupäeval toimus Tšiilis tippkohtumine, millel Venezuela president Hugo Chavez teatas, et Hispaania ekspeaminister Jose Maria Aznar on fašist, vahendab BBC.

Hispaania praegune peaminister Jose Luis Rodriguez Zapatero püüdis seepeale selgitada, et Aznar oli demokraatlikult valitud peaminister.  Chavez üritas Zapaterole korduvalt vahele segada, kuid tema mikrofon oli välja lülitatud.

Siiski reageeris Chavezi hääletõstmispüüetele kuningas Juan Carlos, kes nõjatus oma istmelt ettepoole ja käratas: „Miks sa ei võiks vait jääda?” Lisaks sellele tõusis kuningas püsti ja marssis ruumist välja. Hispaania meedia kinnitusel kasutas kuningas familiaarset pöördumist, millega kõnetatakse lähedasi tuttavaid ja lapsi.

Hispaania meedia reageeris kuninga väljaütlemisele kiidulauluga.

Pühapäevaks oli Venezuela president veidi tagasi tõmmanud ja rääkis ajakirjanikele, et loodab, et kuninga viha ei halvenda Venezueala-Hispaania suhteid. Siiski ei jäänud riigipea bravuurituks: „Aga ma arvan, et kuningast oli mõtlematu presidendile „jää vait” karjuda. Härra kuningas, me ei jää vait!”