Paavo Nõgene soovitas pressile saadetud avalduses Evelyn Sepale, et poliitik võtaks sõna enda nimel, mitte avaldaks valeväiteid nagu oleks Laine Jänes käinud teatrijuhte ähvardamas.

"Kõikidel teatritel ning riiklikel kontsertorganisatsioonidel oli võimalus liituda toetusavaldusega või mitte ning täpselt samal vabatahtlikkuse printsiibil see ka käis. Algatus toetusavaldus teha tuli toetajate initsiatiivil," selgitas Nõgene.

"Keskerakondlase hirmud, et praegune kultuuriminister on asunud teatrijuhte ähvardama, on luulud."

Eile tegi osa Eesti suurimaid teatri- ja kontserdiorganisatsioone ühisavalduse, millega toetasid kultuuriminister Laine Jänese ettepanekut rakendada kultuuriürituste piletitele ühtne käibemaksumäär 18%. Jänese ettepaneku kohaselt kompenseeritakse kõikidele teatritele ja riiklikele kontsertorganisatsioonidele käibemaksu vahe 13% ulatuses. 

Riigikogu liikme Evelyn Sepa sõnul avaldab Keskerakond aga nördimust Jänese valelikkuse üle, millega ta püüab kavaldada Eesti kultuuriavalikkust toetama oma maksutõusu plaane. 

„Kultuuriministri valede ja ähvarduste saatel tehtud avaldus, millega mõned nn riigiteatrite juhid on pandud pioneeri kombel saluteerima ilmselgelt kultuurivaenuliku plaani poolt, on lihtsalt naeruväärne,” teatas Sepp eile.