Moskovski Korrespondendi omanik, miljonär ja duumasaadik Aleksandr Lebedev avaldas lehe veebiväljaandes selgituse ja vabanduse, kirjutab The Independent.

Lebedevi väitel arvas ta kohe, et artikkel oli „nonsenss, mis põhines väga usaldusväärsel Naised Saunas Rääkisid agentuuril“.

Leheomaniku kinnitusel et ei olnud ta artikli valmimisse sekkunud. See-eest teatas ta, et on nüüd andnud oma personalile kaks võimalust: kas tõestada loo vettpidavust või siis esitada vabandus.

Artikkel pealkirjaga „Sarkozy sündroom“ väitis, et Putin on oma naisest Ljudmillast lahutanud ja kavatseb abielluda endast poole noorema olümpiavõitja, modelli ja duumasaadiku Alina Kabajevaga. 

Nüüd oleks kõik nagu korras ja kõmuajakirjandusel suu kinni pandud. Samas kirjutab The Independent, et kui Independenti ajakirjanik Alina Kabajeva pressiesindajaga sel nädalal ühendust võttis, oli naine ebalev. Esmalt teatas esindaja, et peab vastamiseks aega võtma. Mitu tundi hiljem ütles ta, et Kabajeva ei kommenteeri üldse midagi.

Eile tahtis The Independent Kabajevaga uuesti rääkida. Ajakirjanik küsis: kas Alina Kabajeva ja Vladimir Putin on sõbrad või mitte. Esindaja kõhkles hetke ja teatas siis, et kõik küsimused tuleb esitada presidendi pressiteenistusele. Seal aga on ainsana küsimustele vastama volitatud Putini pressiesindaja Dmitri Peškov, kes on paraku koos riigipeaga Liibüas visiidil.

The Independent leiab seepeale: „On avalik saladus, et härra Putini abielus ei ole kõik korras ja et tema naine on ilmselgelt järjest vähem ja vähem tema kõrval.“