Kogu väljak on muudetud skulptuuriks. “Lehe” pealmine, ülespööratud nurkadega pind on kasutatav kaasaegse linnaväljakuna, ülespööratud nurkade alumisel pinnal on kirjas rahulepingu tekst, seisab Tartu linna koduleheküljel.

Ideekonkursi esikoha pälvis töö märgusõnaga “Skulptruum”, II preemia pälvis töö märgusõnaga “Pasunad” ning kolmanda koha töö “Dokument”.Ära märgiti märgusõna “Priiuse tammed” all esitatud töö.

Konkursi eesmärgiks oli saada ideelahendus Tartusse Vanemuise tänava haljasalale kavandatavale Tartu rahu mälestusmärgile, mille linn kavatseb avada Tartu rahu 90. aastapäevaks 2010. aastal.

Osalejailt oodati kogu ala hõlmavat ideelahendust, mis kajastaks 1920. aastal Tartus Vanemuise 35 hoones sõlmitud Eesti ja Venemaa vahelise rahulepingu ajaloolist olemust.

Tartu rahu mälestusmärgi rajamiseks korraldatud konkursile esitati tähtajaks 27 ideelahendust.

“Rõõmustas, et konkursile esitati nii palju professionaalselt kõrgel tasemel töid, mistõttu oli valiku tegemine üsna keeruline,” sõnas žürii liige linnakunstnik Tiit Kaunissaare.

Žürii koosseisu kuulusid linna, Tartu Ülikooli, Kultuuriministeeriumi, Kaitseministeeriumi esindajad, vabakutselised skulptorid ja kunstiteadlased ning Arhitektide, Kunstnike Liidu ja Kujurite Ühenduse esindajad.

Ideekonkursi võitja saab auhinnaks 100 000 krooni, teise koha auhind on 70 000 ja kolmandal kohal 30 000 krooni.