„Hetkel käib Vabadussõja võidusamba ehitusplatsil vundamendi ehitamine – mahus, mis vastab väljastatud 1/3-le ehitusloale,“ teatas kaitseministeerium Päevaleht Online’ile.

„Eelmisel nädalal paigaldati vaiad, valati ära betoon, mis peab nüüd 10 päeva jooksul kivistuma. Kivistumisprotsess on hädatarvilik edasiste tööde jätkamiseks vundamendi ehituse). Pärast betooni kivistumist asutakse uuel nädalal vaiapäid lõikama,“ kirjeldati teates samba vundamendi ehituskäiku.

„Kaitseministeerium ootab hetkel, et Tallinna linn väljastaks lõpliku ehitusloa, kuivõrd täna puudub sellega viivitamiseks õiguslik alus,“ seisab teates. „Ministeerium esitas ehitusloa taotluse 23. mail, ning vastavalt seadusele tuleb loa väljastamine või mitteväljastamine otsustada 20 päeva jooksul. Tallinna linn pole seni otsust ehitusloa väljastamiseks või mitteväljastamiseks taotletud mahus langetanud.“

Seetõttu tervitab kaitseministeerium veel kord Riigikontrolli initsiatiivi auditeerida ka oma pädevuse ulatuses Vabadussõja Võidusamba rajamisega seonduvat.