Rääkides telekanali ABC saates „Sel nädalal,” rõhutas Obama, et soovib suhelda otse Iraani juhtkonnaga, peatamaks tuumaprogrammi, mis Teherani kinnitusel on rahumeelne, aga lääne väitel mitte. Algatuseks püüdvat Obama Iraani positiivselt hõlmata.

Üks esimesi otsuseid, mille Obama ja tema tulevane välisminister Hillary Clinton peavad langetama, puudutab Iraani-vastaseid salaoperatsioone, mida Bush mullu alustas. Nende eesmärk on takistada Iraanil tuumapommi saamist, nurjates oluliste komponentide välismaalt ostmist ning tekitades häireid Iraani arvuti- ja elektri­võr­ku­des, mis on tuumaprogrammi jaoks olulised.

Pühapäeval salaoperatsioonidest kirjutanud New York Times pajatas üksikasjalisemalt ka varem levinud kuuldusest, et Iisrael küsis mullu mais Bushi valitsuselt toetust Iraani tuumarajatiste ründamiseks.

Lehe andmeil oli Iisrael soovinud USA-lt uue põlvkonna pomme, mis suudavad maa-aluseid rajatisi purustada, ja USA kontrolli all olevast Iraagi õhuruumist läbisõidu õigust. Kõik need soovid lükati esmalt tagasi, kuid aasta lõpus teatas USA, et Iisraelile müüakse tuhatkond seda tüüpi pommi.