22. jaanuaril pidas keskkriminaalpolitsei Harjumaal ja Tallinnas kinni Aleksanderi (1958), Nikolai (1974), Svetlana (1962) ja 1988. aastal sündinud mehe ning 1987. aastal sündinud naise, teatas riigiprokuratuur Päevaleht Online’ile. Läbiotsimiste käigus leiti isikutelt kokku ligikaudu 11 kg amfetamiini.

Kinnipidamisel osutasid Nikolai ning 1987. aastal sündinud naisterahvas politseile vastupanu ning põgenesid autoga. Kinnipidamisel visati sõiduautost välja kilekott ligikaudu 8 kg amfetamiiniga, mille politseinikud kiirelt üles leidsid.

Riigiprokuratuuri esindaja Gerrit Mäesalu ütles Päevaleht Online'ile, et tegu on samade inimestega, kelle tabamine tagaajamise ja relva kasutamisega jõudis meediasse 24. jaanuaril. Mitut autot ramminud sõiduki kinnipidamisel avas politsei tule ja autos viibinud naisterahvas sai kerge kuulihaava.

Pärast kinnipidamist avastasid politseinikud Rapla maakonnas Kohila vallas ka kinnipeetute kasutuses olnud narkolabori, kust leiti amfetamiini ning narkootikumide valmistamise lähteaineid. 26. jaanuaril peeti sama kriminaalasja raames Tallinnas kinni Katrin (1982).

9. jaanuaril peeti kinni Voldemari (1988) ja Kristo (1983), kes olid omandanud GHB lähteainet GBL-i ja valmistasid sellest 2,5 kg GHB-d. Läbiotsimisel leidsid politseinikud sellise koguse GBL-i, millest oleks saanud valmistada 7,5 kilo GHB-d.

„Prokuratuuri hinnangul on narkokuritegevuse vastases võitluses oluline jõuda isikuteni, kes narkootikume valmistavad ja narkoäri rahastavad ning läbi selle mõjutavad otseselt narkoturgu,“ ütles riigiprokurör Andres Ülviste.

„Keskkriminaalpolitsei kindel prioriteet on narkolaborite avastamine. Esmatähtis on, et see lõhub ära kogu narkoahela ning keelatud aine ei jõua tänavatele,“ sõnas keskkriminaalpolitsei komissar Veiko Germann. „Antud juhul oleks GHBst saanud uimastava doosi ligikaudu 1500 inimest ning amfetamiinist koguni 45 000 inimest."