Rootsi politsei esindaja Ingemar Isaksson kinnitas Soome rahvusringhäälingu YLE uudistetoimetusele, et politsei sai avalduse laeva röövimisest seda valdavalt Soome ettevõttelt. Politsei on juurdlust alustanud. Soome politsei sai juhtumist teada alles eile.

Soome veeteede ameti andmetel ei ole Läänemerel kunagi varem laeva kaaperdatud, kirjutas YLE. (Siinjuures võiks muidugi küsida, kui kaugele ulatavad Soome veeteede ameti mälu ja andmed.)

Laeva vallanud ettevõtte Solchart Management juht Viktor Matvejev rääkis YLE-le, et ametlikult Maltas registreeritud ettevõttele kuuluv laev rööviti tõepoolest Läänemerel. Matvejevi sõnul on tõesti ebatavaline, et Läänemerel laeva sõitmist häiritakse ja sunnitakse oma kurssi muutma.

Matvejev on enda sõnul pidevas ühenduses laeva venelastest meeskonnaga ning praegu Biskaia lahel Baskimaa ranniku lähedal seilav Arctic Sea on taas teel oma algupärasesse sihtkohta Alžeerias. Kas laeval on kedagi peale meeskonna, ei soovinud Matvejev kommenteerida.

"Kaaperdajad sidusid kinni ja peksid saematerjali vedava aluse meeskonda, otsisid laeva läbi ja hoidsid seda oma kontrolli all pool ööpäeva," rääkis Isaksson. Politsei arvates võisid kaaperdajad otsida uimasteid.