Kas eeloleval hooajal võib 24-aastane Lehtla juba oodata Saue selja tagant välja tulemist või siis vähemalt üle õla piilumist?

„Tahaksin küll sinnapoole vaikselt liikuda. Kahjuks ei saa aga kontrollvõistluste puudumise tõttu praegu end kellegagi võrrelda,” tõdes Lehtla. „Tunnen juba kerget ootusärevust. Eesmärk on teha olümpial elu parim sõit ning hooaja kokkuvõttes paremini esineda kui eelmistel aastatel.”

Millisele positsioonile Lehtla Eesti naiste pingereas tänavu platseerub, ei maksa koondise vanemtreeneri Hillar Zahkna arvates enne spekuleerida, kui esimesed võistlused on peetud.

„Korras psüühika ja hea laskevorm lubavad eeldada korralikku hooaega, kuid Kadri sisse me ju ei näe,” märkis Zahkna. „Niisama rääkimine enne võistlusi ei maksa midagi. Ootame ära esimesed tulemused.”

Iga võistlusega kiiremaks

Suvel ja sügisel on Lehtla harjutanud oma isikliku treeneri Meelis Aasmäe plaanide järgi. Ta kasutab teistest enam ka soomlasest laskmistreeneri Asko Nuutineni abi. Seda kõike võimalikult suure arenguhüppe nimel.

„Olen harjutanud targemini ja võrreldes mullusega ka treeningmahtu paari protsendi võrra tõstnud. Põhirõhk on kiiruse arendamisel. Võtsime eesmärgiks, et pean igal võistlusel eelmisest nobedamalt suusatama,” ütles Lehtla, kes sihib MK-etappidel kohti 25 parema seas.

Oktoobri lõpus, vahetult enne Põhja-Soome Olose laagrisse siirdumist käis Lehtla spordiarsti visiidil füüsilisi näitajaid mõõtmas. Ta veendus, et edasiminek on toimunud taastumise ja vastupidavuse arvelt, kuigi koormustesti läbimise aeg jäi võrreldes mullusega samaks.

Sellegipoolest sisendas Lehtla endale, et muretsemiseks pole põhjust. „Näitajad, mis tegelikult loevad, on läinud paremaks. Taastun kiiremini ja suudan rohkem kannatada,” ütles ta.

MK-etapp ukse ees

Hooaja avastardi teeb Lehtla 17. ja 18. novembril Olosel. Enne esimest MK-etappi võisteldakse veel 26.–29. no­vembrini Rahvusvahelise laskesuusatamise föderatsiooni (IBU) karikasarja avaetapil Rootsis Idres. Maailmakarikasari stardib 30. no­vemb­ril sa­mu­ti Rootsis, Ös­tersun­dis.

Zahkna kut­sub poolehoidjaid üles hoo­­aja esimes­te võistluste jä­rel põhjapanevaid järeldusi mitte tege­ma. „Seal võistleme laagriväsimust peletades,” põhjendas ta.

Kannatlikkusele manitseb ka Lehtla: „Algul ei mak­sa minult suurt edu oodata. Sihin tippvormi hooaja kesk- ja lõpuosaks. Esimesed võistlused on mootori käivitamiseks ja enese üles kruttimiseks.”

Koondis harjutab seagripi koldes

•• Viis Eesti nais- ja kuus meeslaskesuusatajat koos abilistega treenivad novembri keskpaigani Põh­ja-Soomes Olosel, kus rahvakeeli seagripiks ristitud A(H1N1)-viirus Põhjamaadest suurimat pahandust teeb.

•• Kadri Lehtla sõnul gripioht kelleski paanikat ei tekita. „Pigem visatak­se nalja,“ lisas ta. „Kui korralikult käsi ja nägu pesta ning vitamiine süüa, ei juhtu mi­dagi.“

•• Koondise vanemtreeneri Hillar Zahkna sõnul on Olose laagri põhieesmärk terveks jääda. „Sülitame igaks juhuks kolm korda üle õla, kuid seni pole keegi õnneks haigeks jäänud. Meie füsioterapeut Helvis Trääder hoolitseb selle eest korralikult, et terved püsiksime,“ ütles ta.

•• Lisaks Eesti koondisele treenivad Olosel ka Ukraina, Rootsi, Poola, Läti, Soome, Saksamaa ja Bulgaaria esindus.