MTÜ Lugu-Loo kirjastatud 36-leheküljeline üllitis räägib väikesest, aga tragist Marist, kes satub pärast üksi kojujäämist vastamisi mitmete kummaliste tegelaste ja sündmustega.

Üles kerkib hüpotees, et just Mari koduaias võib asuda maailma naba. Teos meenutab pildiliselt veidi Olimar Kallase varasemaid ja nurgelisemaid teoseid, sündmustiku kiiks on aga õige omanäoline.

Mõjutajaks „Asterix”

29-aastane Sildre ütles esitlusel, et teda mõjutasid varajases nooruses eeskätt prantsuse koomiksid „Asterix”, „Lucky Luke” ja „Tintin”, mida sai raamatukogus soomekeelsena lugemas käia.

Autor selgitas vanalinna hariduskolleegiumi 4. poisteklassi õpilastele koomiksi valmimise protsessi esimestest paberile tehtud visanditest kuni värvilahenduse loomiseni, mis toimub juba arvuti abil. Seejärel said lapsed ise minikoomiksi joonistamisel kätt proovida, kolm parimat said autasuks Sildre raamatu. „Kõik koomiksikunstnikud alustasid juba koolipingis kritseldamist,” pani väljaandja  ja lastekirjanik Aidi Vallik pois­tele  südamele.  

Kunstiakadeemias graafilist disaini õppinud Sildre on illustreerinud ja kujundanud mitmeid raamatuid ning tema osalusel on valminud kaks köidet eesti autorikoomikseid koondavast almanahhist „Narratiivsus piltides”. Tartu kunstikooli pedagoogina õpetab ta koomiksite ja illustratsioonide joonistamist.