"Kaitsepolitsei alustas Rein Langi suhtes väärteomenetluse kriminaalasjast eraldatud materjalide põhjal," ütles vanemkomissar Andres Kahar ERR-i uudisteportaalile.

Kahar märkis, et riigisaladuse saladuses hoidmiseks kohustatud isiku poolt ettevaatamatusest riigisaladuse avalikustamise, ebaseadusliku edastamise või sellele ebaseadusliku juurdepääsu võimaldamise eest näeb riigisaladuse ja salastatud välisteabe seadus maksimaalse karistusena ette rahatrahvi kuni 300 trahviühikut või aresti.

"Samas annab seadus miinimumkaristusena võimaluse piirduda ka hoiatusega," kinnitas Kahar.

Justiitsminister Rein Lang viibib alates eilsest kuni järgmise teisipäevani puhkusel. "Mina ei ole mingit väärtegu toime pannud," kinnitas Rein Lang täna õhtul ERR-i uudisteportaalile.

Kriminaalmenetluse käigus tuvastati, et 22.09.2010 ennelõunal helistas siis SDE peasekretäri ametis olnud Randel Länts ajalehe Postimees reporterile Tuuli Kohile ja ütles, et Rein Lang oli siseministri kohuseid täites tühistanud Sergei Markovi sissesõidukeelu, teatas riigiprokuratuur 8. aprillil.

Sama päeva pärastlõunal helistas Tuuli Koch Rein Langile, kes kinnitas nii Sergei Markovi viisakeelu muutmist kui ka seda, et Välisministeerium oli teinud samasisulise taotluse Vassili Jakemenko osas.