Vladimir Monomahi, Jaroslav Targa ja teiste Venemaa ajalooliste valitsejate kauged järeltulijad nõuavad kohtu kaudu õigust ööpäevaringseks pääsuks Kremlisse ja võimalust hoolitseda sealsete kultuuriväärtuste eest, kirjutab Rossiskaja Gazeta.

„Me oleme üliauliste Rjurikute järeltulijad, kes rajasid Venemaa, Moskva, ehitasid Moskva Kremli ja sealsed hindamatud kirikud,“ avaldavad Rjurikute järeltulijad, kes tõendavad oma põlvnemist sugupuu patendikirjadega.
Rjurikud väidavad, et nad ei nõua Kremlit enda omandisse selle sõna otseses tähenduses, soovides vaid oma esivanemate loodud varandusi hooldada. „Me eeldame, et Kremlis peab keema hingeline elu,“ seisab avalduses.

Venemaa riigivaraameti kinnitusel asub Kreml alates 1991. aastast Venemaa Föderatsiooni omandis, kuid praeguseks hetkeks pole omandiõigus registreeritud.

Kuid Kremli tänased peremehed ei soovi Rjurikuid oma õuele lasta. Kultuuriministeerium toob ettekäändeks, et Kreml kuulub Vene riigile ja on kantud UNESCO kultuuripärandi nimekirja.

Kohus hakkab Rjurikute nõuet arutama 18. oktoobril.

Rjurikud on vürstisuguvõsad, kes peavad oma ühiseks esivanemaks 879. aastal surnud Novgorodi vürsti.