Sport TV vaatamiseks tuleb esmalt registreeruda ja tasuda 78 krooni ehk viis eurot. Kui see protseduur on tehtud, saab kanalit vaadata kogu testiperioodi vältel, 1. veebruarini. Sport TV asutaja, 28-aastane kehakultuuriharidusega Revo Raudjärv loodab, et testiperiood õnnestub ja selle järel saab kanal hakata pakkuma lisaks üksikutele otseülekannetele juba täisteleprogrammi.

„See on meie eesmärk!“ kuulutas Raudjärv. „Näis, kuidas kanal omaks võetakse, aga mõne päevaga on meil juba üle 300 registreerunud kasutaja, mis lubab optimistlikult tulevikku vaadata. Kindlasti hoiame korvpalliülekannete kõrval oma uksed avatuna ka teiste spordialade näitamiseks, juba on uude kanalisse pääsemisest huvitunud näiteks jäähoki- ja võrkpallinimesed.”

Sport TV teeb tihedalt koostööd Tartu teaduspargiga, mis toetab kanalit uusima internetitehnoloogiaga. „Suudame suhteliselt väikese ressursiga toota väga heal tasemel pilti,” kinnitas Raudjärv, kel tekkis mõte internetipõhise spordikanali loomisest juba kaheksa aastat tagasi tudengipõlves.

Kanali veebikeskkond valmis tegelikult enam kui aasta tagasi, ent seniajani ootas Sport TV õiget hetke spordimeedia turule sisenemiseks.

„2009. aastal käisin Eesti korvpalliliidus esimest korda oma kanalist rääkimas, aga toona ei leidnud me ühtki head projekti, millega alustada,” meenutas Raudjärv. „Nüüd arvame aga olevat leidnud Rocki võõrsil peetavate euromängude näol piisavalt atraktiivse väljundi. Seda enam, et Rock tundub praegu, hooaja alguses, ka päris tugev.”

Rocki koduseid euromänge ei näita kanal sel põhjusel, et neid soovib üle kanda samuti veebipõhine Tartu ülikooli televisioon.

„Rocki välismängude näitamiseks on võõrustavate klubidega juba kõik kokkulepped sõlmitud,” kinnitas Raudjärv. „Eeloleval teisipäeval Šveitsis Luganos peetavast kohtumisest toodame seejuures telepildi ise, kuna korvpall on Šveitsis kolmandajärguline ala ja ükski sealne telejaam sellest mängust pilti ei paku. Rocki järgmistest alagrupimängudest Portugalis ja Bulgaarias saame aga kasutada täisprofessionaalset telepilti, Bulgaarias toodab selle näiteks riigitelevisioon.”

Šveitsis toimuvat kohtumist kommenteerib Sport TV korvpallikommentaator Marko Kiljak kohapealt, tõenäoliselt koos Eesti praeguse parima korvpalluri, Itaalias Varese klubis leiba teeniva Kristjan Kanguriga, kes elab Luganost vaid 35 km kaugusel. Järgmiste Rocki võõrsil peetavate euromängude kommentaar sünnib aga kulude kokkuhoiu nimel Eestis.

Kas Kiljakust saab uus Tiisler?

„Marko on väga andekas kuju, väga suur korvpallifänn,” kiitis Raudjärv seni eelkõige diskorina tuntust kogunud vastset telekommentaatorit. „Kõik, kes teavad ja imetlevad tunnustatud raadiomehe Tarmo Tiisleri reportaaže, ei pea ka Markot kuulates pettuma. Usun, et ta suudab otseeetris midagi sarnast korraldada!”

Netipõhise telejaama üks suuremaid eeliseid võrreldes tavatelevisiooniga on Raudjärve sõnul see, et vaatajatele antakse võimalus programmi suhtes kaasa rääkida.

„Kui oleme saanud piisavalt palju kasutajaid ja seeläbi ka raha, anname inimestele võimaluse oma saidil hääletada, millist otseülekannet nad soovivad kõige enam näha. Meiepoolne järgmine samm on siis juba enamuse ihaldatud teleülekande õiguste ostmine.”