Wikimedia sihtasutuse juht Sue Gardner näeb selles probleemi ning on seadnud sihiks tõsta naissoost osaliste protsenti 2015. aastaks veerandini. Gardner ütles NYT-le, et artiklite koostajate mitmekesisus pole küll omaette eesmärgiks, kuid nad tahavad olla kindlad, et Wikipedia oleks nii hea kui võimalik. „Igaüks toob lauale oma infokübemekese,” rääkis Gardner. „Nende infokübemeist, kes laua ääres ei ole, me aga kasu ei saa.” Kui naistele huvi pakkuvad teemad on Wikipedias puudulikult esindatud, kannatab selle all kogu ühine infoallikas.

Joseph Reagle Harvardi ülikoolist avaldas arvamust, et pealtnäha egalitaarses, vabatahtlikus ja avatud projektis on nii vähe naisi, kuna varajane Wikipediasse panustajate ringkond sarnanes päris palju die-hard-arvutihäkkeritega. See seltskond aga keeldub tunnistamast mitmekesisust kui eesmärki, samuti võib häkkerikultuur tunduda naistele hirmutav.  

Jane Margolis, kompuutriteadust ja seksismi vaatleva raamatu „Unlocking the Clubhouse” autor, leiab, et Wikipediasse on lihtsalt üle kandunud probleemid offliline-elust, kus naised on tagasihoidlikumad oma arvamuse avalikus väljendamises. „Kui sa oled vähemuse esindaja, hakkad kahtlema oma kompetentsis,” on sama meelt Catherine Orenstein, organisatsiooni OpEd Project asutaja. OpEd jälgib naiste osakaalu USA gateway foorumites, kust info jõuab meediaväljaannetesse. OpEd on oma eesmärgiks seadnud juhtida tähelepanu naiste hääle vähesusele arvamuskülgedel ning ühtlasi motiveerida naisi suuremale osalusele. Nende hiljutine monitooring suuremate ajalehtede autorkonnast tõi välja, et perioodil oktoober-detsember 2010 jäi väljaannetes nagu New York Times, Washington Post ja Wall Street Journal naissoost kirjutajate osakaal vaid 20 protsendi piiresse.

Mis puutub Wikipediasse, siis see on muutumas järjest populaarsemaks infoallikaks. Pew’ (rahva ja ajakirjanduse uurimiskeskus Ameerikas – toim) uuringu järgi kasutas 2010 mais Wikipediat 42 protsenti täiskasvanud ameeriklastest, 2007. aasta veebruaris tegi seda veel 25 protsenti.

New York Timesi põhjal