Turvalisus on heas mõttes ennustatavus: tean, mida võin oodata teistelt inimestelt ja keskkonnast, kus olen. Seda nii õigusliku raamistiku kui ka ametivõimude tegevuse puhul. Et suudan ette näha, kuidas keskkond toimib, ja tunnen end tänu sellele kindlalt.

Kui osa linnu masu ajal tänavavalgustuse kustutasid, tekkis mure, kas see ohustab turvalisust. Pime keskkond ei mõju ennustatavalt ja võib-olla sa siis ei lähegi sinna.

Täpselt, sa väldid seda. Tahame ju kõik oma elu võimalikult suurel määral kontrollida. Kui on pime keskkond, kus halbade kavatsustega inimestel on kergem tegutseda, siis sa ei kontrolli keskkonda ja väldid seda. Väga tähtis roll on kohalikel kogukondadel. Inimese turvalisusest moodustab suure osa tema kohalik elukeskkond ja selle ennustatavus, alates elektrivarustusest ja lõpetades planeeringutega. Nõmmel elades eeldan, et järgmisel hetkel ei ehitata kõrvalkrundile 30-korruselist paneelmaja. Sellised asjad on olulised. Ka väiksed muutused võivad inimestele tohutult stressi tekitada.