Äkki on meie elu hoopistükkis tõesti üks muinasjutt, kellel õnneliku, kellel mitte nii õnneliku lõpuga. Igatahes kuulutab muuseumidirektor härra Klaas: „Kui julged unistada, on kõik võimalik.“ Või ei ole nii?

Ses raamatus on tänapäeva. Peategelane Rene on vanaema-vanaisa kasvatada, sest vanemad on, aga justkui poleks – töötavad kuskil Euroopas ja mõnikord jõuavad koju, kuid enamasti mitte.

Eks säärane üksindus aja torssi ja kiuslikuks. No ei ole Rene parim kaaslane. Liiga noorelt täiskasvanuks saanud kah. Ei usu juba ammu väljamõeldud tegelastesse – printsessidesse ega ämblikmeestesse, kes olla tobedad.

Ent ekskursioon muuseumisse lööb poisi maailmapildi sassi. Roheliste vuntsidega härra Klaas, kes pildi sisse ronib, pahandust tegevad inglid, pintsliga hiir, kraanikausil seisev kaelkirjak… Imed on reaalsus, nagu selgub.

Üks asi on fantaasia ja unistamine, aga kunst avab ukse tunnete maailma ning aitab inimestel leida oma mina. Oh oleks see nii lihtne, et viid lapsed kunstisaali ja nad hakkavad muutuma. Või mine tea?

Igatahes taas üks tore lugu lastele ning ka vanematele – lugeda tasub kõigil. Või kui täiskasvanud lugeda ei viitsi, siis vaadaku pilte, need on imelised. Marge Nelk on neisse pannud kogu oma hinge ja nii mõnigi kõlbaks suisa seinale riputada.