Linnamäe vene lütseumi rida aruandes selgitab kolme lausega: „Korraldatud 4 õppeprojekti; külastanud 2 etendust; 1 film; 8 muuseumitundi. Ostetud õppekirjandus, ilukirjandus, arendavad mängud, teatmeteosed, Eesti kaardid ja atlased, DVD-filmid. Koolitused ja töötasu eesti keele õpetajatele.”

„Need summad olid ikka väga suured,” hindas Integratsiooni Sihtasutuse juht Irene Käosaar, kes mullu haridusministeeriumis töötades pilootprogrammi käivitas. „Mina pooldan avatud konkurssi ja seda, et koolid, kes projektidesse astuvad, peaksid ise olema läbi mõelnud, mida nad tegema hakkavad ja kuidas see peaks välja nägema,” meenutas ta. „Seda tol momendil ei olnud.”

Käosaar meenutas, et otsuse koolide kohta tegi minister Mailis Reps, kuigi läbirääkimised pidid olema Tallinnaga juba toimunud. Poliitiliste aruteludega ta kursis pole. „See oli otseselt poliitiliselt ministri ettepanek, et need koolid [osaleksid],” ütles ta. „Selles mõttes oli protsess teistmoodi kui eelnenud programmid, kus on olnud konkursid.”