Laupäeval jahedas suvelõpuilmas toimunud 23. Jõhvi rahvajooksu 9 km pikkuse distantsi võitis pühapäevaseks Eesti poolmaratoni meistrivõistluseks valmistuv Aleksei Markov, teatab Ida-Virumaa Spordiliit. Sel aastal 5000 m jooksus Eesti meistriks tulnud 22-aastane Kohtla-Järve SK Mitši esindav Markov sai võiduajaks 30.12 ning ta edestas klubikaaslast Sergei Malahhovit pooleteise minutiga. Kolmas oli Mikk Põdra Toilast ja neljas kaksikvõidu pälvinud jooksjate kaaslinlane German Terehhov, kes reedel oli esikoha saanud 10. Aseri savijooksul.

Naistest jäeti eelmise aasta võitja Anastassia Taar Sillamäelt neljandaks. Võitis novembrikuus 18-aastaseks saav Revetta Reiljan, kes suvel parandas Eesti meistrivõistlustel kahe päevaga isiklikku rekordit kolmel distantsil, kusjuures 1500 meetri jooksus sai ta kolmanda koha. Kärdlas toimunud Rukkilillemängudel pani Reiljan kahe esikoha ja ühe teise kohaga aluse Ida-Virumaa koondise üldvõidule. Jõhvis mahtusid Reiljani kõrval poodiumile sillamäelased, veel A-vanuseklassi kuuluvad neiud Irina Surazakova ja Svetlana Babõlkova.

Jõhvi rahvajooksul sai neljal erineval distantsil aja kirja 255 jooksjat. Jooksu tulemused ja pildid on saadaval Ida-Virumaa spordiliidu kodulehel www.sportiv.ee. Jõhvi rahvajooks koos Alutaguse suusamaratoniga ja Alutaguse/Jõhvi mägirattamaratoniga kuuluvad sel aastal esmakordselt toimunud Alutaguse kolmikürituse kavva.