"Mul on nii kahju, et ei saa Götzises võistelda, sest laagris tehtud treeningud on näidanud, et vorm on juba hea. Kuigi valuvaigistite toel võiksin nädalavahetusel starti minna, oleks see olümpiahooajal liiga suur risk," kommenteeris Andres Raja. "Mihkel Mardna ja massöör Indrek Tustit koostasid mulle vigastusest võimalikult kiiresti paranemiseks asendusharjutuste kava ning loodetavasti saan oma hooaja esimese kümnevõistluse teha juba kolme nädala pärast," rääkis Raja.

Mardna sõnul on Andresel vigastatud lihase kõõluselise osa kinnituskoht vaagnaluu paremal poolel. "Tegemist on suhteliselt spetsiifilise vigastusega, mis pole tekkinud 1-2 päevaga ning millest tingitud valu ei ole väga tugev. Andrese massöör Kristi Singi teatas mulle paar nädalat tagasi, et Andresel on vigastuse-eelne seisund, mille esmaseks raviks on regulaarne massaaž. Kuna see soovitud tulemusi ei andnud, peab Andres järgmisel paaril nädalal tegema mõningaid piiranguid ka oma treeningplaanis eelkõige teivas- ja kõrgushüppe ning tõkkejooksu harjutuste osas, kuna just need põhjustavad haige koha ülevenituse," selgitas Mardna.

"Andres Raja võiks hädapärast süstide toel Götzises võistelda, kuid ühiselt otsustasime, et mõistlikum oleks hooaja avavõistlus paari-kolme nädala võrra edasi lükata. On ju aasta peamiseks eesmärgiks ikkagi olümpianormi täitmine ja Pekingis edukalt võistlemine," rääkis Mardna. Arsti kinnitusel olid Andresel sarnased probleemid ka eelmisel aastal, kuid siis saadi neist jagu. "Usun, et kolme nädala pärast peaks ta juba võistlusvormis olema," prognoosis Mardna.

Andres Raja sai mainekale kümnevõistlusele kutse tänavu esmakordselt. "Loodan, et mind oodatakse Götzisesse võistlema ka järgmisel aastal," sõnas Raja. Lisainfot Götzise kümnevõistluse kohta saab veebilehelt www.meeting-goetzis.at.