Eesti rallisõitjatest stardivad lisaks Markko Märtinile Urmo Aava ja Ivar Raidam. Heategevusürituseks paigaldatakse kardirada Rocca al Mare suurhalli.

See meeldinuks Parkile

Märtini sõnul plaanisid rallisõitjatest kolleegid siia alguses tulla vaid Parkile austust avaldama, kuid siis tärkas mõte neid ka mõneti teisiti kasutada.

“Nad pole omavahel ju veel kunagi ratas-rattas võistelnud,” kinnitas Märtin. “Olin üllatunud, kui positiivselt nad ideest kinni võtsid. Me kõik teame, et Michaelile oleks selline üritus meeldinud.”

Märtini kokkupuuted kartautodega on piiratud. Samas ei kahelnud ta, et nii tema kui ka kolleegid saavad sõiduga hästi hakkama. Võistluse teeb ekstrapõnevaks teisaldatav kardirada, millel on tavapärasest libedam pinnas ning pakub seega enam võimalusi külg ees libiseda. Märtin ütles, et tahaks näha eraldi kaardilugejate võistlust.

Pärast Parki hukkumist mullu sügisel Suurbritannia rallil MM-võistlustel osalemisest loobunud Märtin tunnistas, et on mõelnud võimalusele muuta heategevusvõistlus iga-aastaseks. “Püüame esimese üritusega võimalikult hästi hakkama saata, siis vaatame edasi,” ütles ta.

Eesti autospordi liidu peasekretäri Arno Sillati väitel valiti võistlusteks kartautod nende suhtelise ohutuse ning lihtsuse tõttu. “Ralliautode puhul oleks kohe tekkinud küsimus, mis masinatega sõitma oleks hakatud,” ütles ta.

Linn valib mälestuspaiga

20. juunil oodatakse suurhalli ligi 4000 vaatajat, tänasest müügil olevaid pileteid saab osta hinnaga 150–450 krooni. Kogu tulu ja annetused suunatakse Richard Burnsi heategevusfondi juurde loodavasse Michael Parki alafondi, millest võiksid abi leida nii noored rallisõitjad kui ka näiteks rallispordis kannatada saanute perekonnad. Parki mälestusmärgi püstitamise kohta pole Tallinna linnavalitsus midagi veel kinnitanud. Kõige tõenäolisemalt paigaldatakse skulptor Mati Karmini loodud mälestusmärk Pirita tee äärde Charles Leroux’ skulptuuri kõrvale.

“Linnavalitsus on mõtte heaks kiitnud, kuid kindlalt saame teada järgmisel nädalal,” ütles üks mälestusmärgi rajamise eestvedajatest Indrek Ilomets. “Me ei taha oletada, kuhu mälestusmärk tulla võiks, kui seda Pirita tee äärde püsti panna ei õnnestu. Kuid tegelikult ei näe põhjust, miks meil ei lubataks seda sinna rajada.”

Rongkäiku mälestusmärgi juurde Ilometsa sõnul 20. juunil ei korraldata. Kuid mälestusmärgi avamisele on oodatud kõik huvilised.