Pärnu rannas peeti hoolimata jahedast ilmast ja kõvast tuulest rannaalade üliõpilaste meistrivõistlused. Hommikul asusid võistlustulle lisaks rannavõrkpalluritele ka käsipallurid ja jalgpallurid, teatab EASL.

Nii rannakäsipalli kui rannajalgpalli meistreid hakkasid selgitama nelja kõrgkooli võistkonnad. Mängud olid tasavägised ning pingelised, kus võitja selgus tihti alles pärast karistusviskeid või -lööke.

Käsipallis võitis kõik mängud Eesti Maaülikooli võistkond. Teise koha sai Tartu Ülikool ja kolmanda koha Tallinna Ülikool. Neljas koht kuulus Tallinna Tehnikaülikooli meeskonnale.

Ka jalgpallis selgitasid võitja Eesti Maaülikool ja Tartu Ülikool. Meistriks tuli siin Tartu Ülikooli meeskond, kes võitis mängu pärast penaltite löömist. Kolmas oli Eesti Lennuakadeemia meeskond, kes kahele esimesele vandus alla alles pärast penaltite löömist, kuid kes suutis 3:0 võita Tallinna Tehnikaülikooli meeskonda.

Nii nagu käsi- ja jalgpallurid pidid ka võrkpallurid võitlema lisaks vastastele ka kohati väga tugeva tuulega. Võrkpoalliturniirid peeti kahe miinuse süsteemis. Meeste võistlusel osales kolmteist paari ja naiste võistlusel seitse paari.

Naistest olid teistest paremad Triin Kuusk ja Maarja Kerner (TÜ). Finaalis alistasid nad 2:0 Maarja-Liis Natuse ning Piret Uiboupina (TLÜ). Pronksmedali said kaela Kristi Nõlvak ja Kati Kongi (TTÜ), kes jäid 1:2 alla Natus-Uiboupinale.

Meestest näitasid head oskust mängida  tugeva tuulega hästi Urmas Piik ja Marko Vantsi (TLÜ). Poolfinaalis võitsid nad Reimo Kuri ja Mait Mursi (TLÜ), kuid superfinaalis tuli neil uuesti kokku minna Kuri-Mursiga, kes lohutusringi finaalis olid ülinapilt 22-24 paremad Madis Pärtelist ja Vaido Veekist (TLÜ/TTÜ), kuigi viimastel oli kasutada ka kolm matšpalli. Kui superfinaali esimese geimi võitsid kindlalt Piik-Vantsi, siis teises said raske võidu Kuri-Murs. Otsustavas kolmandas geimis jätkus tasavägine heitlus, kuid lõpuks selle võitsid 15:13 Piik-Vantsi ja tulid selle aasta üliõpilasmeistriteks rannavõrkpallis. Pronksmedalid said Madis Pärtel ja Vaido Veek.

Juba järgmisel reedel saavad sportlikud tudengid kokku Käärikul, kus algavad X üliõpilaste suvemängud.