Esialgu puuduvad Venemaa koondise nimekirjast kõik kevadel Stanley karika võitnud Detroit Red Wingsi mängijad. Raske autoõnnetuse läbi elanud Vladimir Konstantinovi puudumine on mõistetav, kuid koondise pole ka Vjatsheslav Fetissovit, Igor Larionovit, Sergei Fjodorovi ja Vjatsheslav Kozlovi.

"Tahan keskenduda NHL-i mängudele, mul on juba kodus olümpiakullad," ütles Larionov loobumise põhjuseks. Kozlovil on halvad mälestused 1996. aasta maailma karikavõistlustest, kus USA mängis poolfinaalis Venemaa selgelt üle ja võitis 5:2. "See oli tohutu pettumus. Ma ei taha enam viga korrata," märkis Kozlov.

Venemaa koondise koostamisega tegelev endine hokistaar Aleksei Kassatonov usub, et tema kunagine viisikupartner Fetissov võib ümber mõelda ja nõusoleku anda. Samuti pole kindlalt "ei" öelnud Fjodorov, kelle leping Red Wingsiga on alles sõlmimisel.

Venemaa hokiametnike mured ei piirdu ainult Detroidi meestega. Vancouver Canucksi kiire ääreründaja Aleksndr Mogilnõi ei tõmba selga koondise dressi. "Mogilnõi ütles meile, et teda lihtsalt ei huvita Venemaa eest mängimine," rääkis Venemaa Hokiföderatsiooni president Aleksandr Steblin.

Tulemata jääb Venemaa parimaks väravavahiks peetav Nikolai Habibullin (Phoenix Coyotes), kes ei saa riigi hokijuhtidega läbi. "Olümpia ajal lesin Havail basseini ääres," ütles Habibullin.

Kassatonov lubab, et raskustest hoolimata paneb Venemaa välja tugeva koondise. "Meil on NHL-is üle 60 hokimehe ja sellisest valikust piisab hea meeskonna koostamiseks," kinnitas Kassatonov. Esialgu nimetas Venemaa 19 mängijat Nagano koondisse, kolme mehe nõusolekut oodatakse 1. detsembrini.

Praegune koosseis: väravavahid Mihhail Shtalenkov (Anaheim Mighty Ducks) ja Andrei Trefilov (Chicago Blackhawks), kaitsjad Darius Kasparaitis (Pittsburgh Penguins), Aleksei Gussarov (Colorado Avalanche), Boriss Mironov (Edmonton Oilers), Aleksandr Karpovtsev (New York Rangers), Igor Kravtshuk (Ottawa Senators), Dmitri Mironov (Anaheim Mighty Ducks), Dmitri Jushkevitsh (Toronto Maple Leafs) ja Aleksei Zhitnik (Buffalo Sabres) ning ründajad Pavel Bure (Vancouver Canucks), Aleksi Zhamnov (Chicago Blackhawks), Valeri Kamenski (Colorado Avalanche), Andrei Kovalenko (Edmonton Oilers), Aleksei Jashin (Ottawa Senators), Aleksei Kovaljov (New York Rangers), Valeri Zelepukin (New Jersey Devils), German Titov (Calgary Flames) ja Sergei Nemtshinov (New York Islanders).