Pilli ja Big Boy aeg 69,90 sekundit jäi liider Pius Schwizerile (Šveits, ratsu Ulysse) alla veidi vähem kui kaks sekundit. Eesti paaril õnnestus rada läbida puhtalt, võitjale kaotatud aja eest võtab Pill tänasesse teise võistluspäeva kaasa 0,79 karistuspunkti.

Kuigi tulemus on suurepärane, polnud avapäeva võistlusrada Pilli sõnul midagi erilist.

Läheb kindlasti üle

„Ainuke vahe teiste võistlustega oli see, et tavaliselt hüppame sellist parkuuri alles kolmandal päeval. Kuid Big Boyle ei olnud see sugugi harjumatu, ta läks nii, nagu oleks eluaeg selliseid kõrgusi hüpanud,” vahendas Pill Londonist.

Kasuks tuli ka soojendav treening, mida Pill ja Big Boy võistluseelsel päeval Windsoris läbi tegid. Seetõttu polnudki kõrge tulemus Pillile suureks üllatuseks. „Tõesti ei olnud üllatus, vahel on head tulemused kinni väikestes asjades. Teadsin, et kui ta on heas vormis ja laseb end juhtida, võib hea päev tulla.”

Kolmapäevane võistlus oli aga vaid esimene samm teel pühapäevasesse EM-i finaali, kuhu pääseb vaid 25 paremat. Selleks, et valitute sekka pääseda, tuleb Pillil ja Big Boyl täna läbida veel kaks sõiduvooru. Avaetteastega võrreldes on tänane rada märksa keerulisem, samuti on parkuuri kõrgust 10 cm võrra tõstetud.

„Sellist rada nagu teisel võistluspäeval pole ei mina ega Big Boy kunagi hüpanud, isegi trennis ei ületa me kunagi nii kõrgeid tõkkeid,” nentis Pill, kuid lisas, et tegelikult ei tohiks 160 cm tõkked ratsu jaoks siiski probleemiks olla. „Ma ei karda, üle läheb ta kindlasti, kuid mõne takistuse mahaajamise eest ei ole keegi kunagi kaitstud.”

Pill ei tahtnud veel mõelda oma finaalipääsu šanssidele.

„Võtame nüüd ikka üks päev korraga!” sõnas ta muiates. Kui finaaliuks ka suletuks jääb, on igatahes tegemist Eesti ratsasportlase kõigi aegade parima esitusega.

„See on vaieldamatult suurepärane saavutus ning tippsündmus Eesti ratsaspordi loos. Võib julgelt väita, et tulemus on ajalooline. Super,” rõõmustas Eesti ratsaliidu peasekretär Siim Nõmmoja.

Teise Windsoris võistleva eestlase, Tiit Kivisilla ja tema hobuse Cinnamoni tulemuseks jäi 40. koht ajaga 78,45 sekundit. Kui eestlased pühapäevasesse finaali siiski ei jõua, seisab neil laupäeval ees Grand Prix sõit.