Kodupubliku ees võitles see-eest suurepäraselt kanadalanna Joannie Rochette, kes oli parim mõlemas kavas ja võitis jaapanlanna Fumie Suguri ees veenva edumaaga. Kolmas oli USA esindaja Alissa Cziny.

22-aastane Rochette parandas isiklikku rekordit pea viie punktiga. „Kodupubliku ees on alati suurepärane võistelda, ent kui varem olen olnud erakordselt närvis, siis sel nädalavahetusel tundsin end suurepäraselt – justkui oleksin treeninud,” rääkis õnnelik Rochette. „Olen kavas teinud nii mõnegi muutuse, mistõttu tunnen end jääl ka kindlamalt,” lisas eelmise MM-i viies naine.

Lisaks Glebovale ei õnnestunud Kanada GP ka valitseval Euroopa meistril ja MM-i hõbedanaisel Carolina Kostneril (Itaalia), kes oli pärast lühikava alles seitsmendal kohal. Vabakava neljas tulemus tõstis tiitlitega pärjatud uisutaja siiski ka kokkuvõttes neljandaks.

Meeste seas üllatusvõitja

Meeste võistlus oli märksa ettearvamatum, sest lühikava võitja Yannick Ponsero (Prantsusmaa) vabakava  ebaõnnestus (kuues koht) ning vabakava parim Shawn Sawyer (Kanada) oli omakorda nõrk lühikavas (seitsmes koht). Nii võitis vastavalt teise ja kolmanda koha teeninud 17-aastane kanadalane Patrick Chan.

„Lühikavaga jään rahule, kuid vabakavaga tuleb järgmise GP eel veel tööd teha,” lausus Chan, ise rõõmust särades.

Paarissõidus pidasid tõelise duelli maha Venemaa esinduspaar Yuko Kawaguchi – Aleksander Smirnov ning kanadalsed Jessica Dube – Bryce Davison. Vaid 0,43 punktiga jäid peale külalised Venemaalt.

Jäätantsu viimane sõit peeti eile hilisõhtul, enne otsustavat jääleminekut juhtisid kindlalt mõlemad sõidud võitnud Meryl Davis – Charlie White. Ameeriklaste treeneriteks on teatavasti Igor Špilband ja Marina Zujeva, kes juhendavad ka Kristjan Randa ja Caitlin Malloryt.