MM-i võistlusala hõlmab Karula rahvusparki ja seda ümbritsevaid alasid Võru- ja Valgamaa metsades, kokku ligi 300 ruutkilomteerit. Võistluskeskus on Ähijärvel Karula rahvuspargi külastuskeskuse juures.

Võistlusel osaleb ligi 800 võistlejat 23 erinevast riigist, sealhulgas Austraaliast, Uus-Meremaalt, USA-st, Kanadast, Jaapanist, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Venemaalt, Soomest, Tšehhist, Lätist, Leedust. Eraldi arvestust peetakse mees-, sega- ja naisvõistkondadele, samuti juunioridele ja veteranidele.

Tiitlit kaitsma on tulnud valitsevad rogaini maailmameistrid Chris Forne ja Dennis De Monchy Uus-Meremaalt, neist Forne on maailmameister ka seiklusspordis. Kõrgetele kohtadele pretendeerivad kindlasti ka tugevamad Eesti võistkonnad, sealhulgas Eesti orienteerumismeistritest tiimid Rain Eensaar - Silver Eensaar, Merike Vanjuk - Armo Hiie ja Maret Vaher - Ruth Vaher. Tugevamad võistkonnad läbivad ööpäeva jooksul üle 100 kilomeetri, seda kohati raskesti läbitaval maastikul.
Võistluse start antakse laupäeval, 13. septembril kell 12 Ähijärvel, finiši kontrollaeg on pühapäeval, 14. septembril kell 12, autasustamine kell 14. Võistlust korraldab TA Orienteerumisklubi.
Rogaini MM toimub kaheksandat korda, eelmine MM peeti 2006. aastal Austraalias Warrumbungle rahvuspargis.

Võistluse kodulehekülg