Novembri lõpus 53-aastaseks saav Briti insener Ross Brawn alustab tööd Honda vormel-1 tiimi uue juhina. Senine tiimijuht Nick Fry jätkab Hondas büroojuhina.

Brawn oli aastail 1997-2006 Ferrari tehnikadirektor, seega võtmeisikuid sellel perioodil saavutatud kuues konstruktorite karikavõidus ning viies Ferrari individuaalses MM-tiitlis.

Vormelimaailmas, eriti aga seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri südames on Brawnil eriline koht, sest aastail 1994 ja 1995, kui Schumi võitis oma esimesed tiitlid, oli Brawn Benettoni tehnikadirektor.

“Olen väga elevil, võimalus aidata Hondal oma tegelikke võimeid avada on mulle suureks väljakutseks,” sõnas Brawn. “Meeskond on tuleviku nimel teinud kõva tööd.”

Inseneriharidusega Brawn töötas aatomienergia valdkonnas, ent autosport tõmbas. Kui Jaguari XJR-14 mudel tuli 1991. aastal sportautode maailmameistriks, oli selle taga ka Brawni töö.

Ferrari teatas aga, et Jean Todt lahkub tiimipealiku kohalt. Uuest hooajast asub tüüri juurde Stefano Domenicali, keda abistavad Mario Almondo ja Aldo Costa.

Reuters/EPL