Baltimaade parimal krossirajal Bauskas toimusid 26. juulil taas võistlused. Peeti Balti meistrisarja kolmas etapp Division 3A bagidele ning samas ka Läti meistrivõistluste kolmas sõit autodele, kirjutab rally.ee.

Aasta tagasi samas kohas oma esimese etapivõidu teeninud Maido Ruusmann ei andnud ka seekord lätlastele nende kodurajal võiduvõimalust, olgugi et finaalis tuli eestlasel finišeerida kolmel rattal.

Eestlasi oli krossile kogunenud neli. Lisaks pidevatele Lätis käijatele bagimeestele Maido Ruusmannile, Aivo Allikule ja Kristjan Rajamäele asus Super 2000 klassis VW Golfil võistlustulle Martin Saar. Ajasõidu neljanda tulemusega 17 osavõtja seas üllatas ta kindlasti lätlasi ning esimese eelsõidu oma grupi samuti neljas koht andis lootust A-finaali pääsuks, kuid kahjuks teise eelsõidu starti Vändra võistleja tehnilistel põhjustel ei ilmunud.

D3A bagide võistlusklassile lisas 11 osaleja seas seekord põnevust hollandlane Erwin Sukkel, kes oma tagarattaveolise bagiga tegi väga kiiret ning vaatemängulist sõitu. Ajatreeningu parim oli lätlane Juris Kulikovskis. Talle järgnesid Maido Ruusmann ja lätlane Maris Licis. Rajamäe ja Allik said kirja vastavalt kaheksanda ja üheksanda aja. Ühes grupis võitis esimese eelsõidu ülihea stardi teinud Licis. Allik lõpetas selle sõidu kolmandana. Teises grupis võidutses Ruusmann külalisvõistleja Sukkeli ees. Rajamäe finišeeris neljandana.

Teise eelsõidu võidu sai oma grupis Kulikovskis vale rehvivaliku tõttu kehvalt startinud Ruusmanni ees, kes tõusis teiseks alles paarsada meetrit enne finišit, möödudes Armands Hohfeldsist. Lätlane kaotas pärast möödumisel toimunud kokkupuudet oma bagi üle kontrolli, riivas betoonseina ja jõudis kannatada saanud masinaga vaevu alles neljandana finišisse. Rajamäe jäi seekord viiendaks. Teises grupis võitis lätlane Davis Aupe, edestades Erwin Sukkelit. Allik jäi kolmandaks, kuna neljandal ringil ei suutnud ta kiiret hollandlast enam selja taga hoida.

Eelsõitude viimases voorus Ruusmann enam konkurente stardis mööda ei lasknud ning võitis. Teine oli Kulikovskis. Päris hea stardi teinud Allik langes lõpuks viiendaks. Teises grupis tegi uskumatu sõidu Sukkel. Kuigi ta esimeselt ringilt viimasena saabus, nägi just tema esimesena finišilippu. Ka sõitis ta selles sõidus välja päeva parima ringiaja. Rajamäe lõpetas sõidu kolmandana.

Otsustava sõidu starti jõudis seitse sõitjat. Näiteks Juris Kulikovskise bagi käigukast lagunes vaid veidi enne finaalsõitu boksialal pesuplatsilt tagasi sõites. Finaal, mis algas suhteliselt rahulikult Ruusmanni juhtimisel, kujunes viimastel ringidel äärmiselt põnevaks. Kuni kuuenda ringi esimese trampliinini kasvatas eestlane järk-järgult edumaad tagant tulevate Anatolijis Abramovsi ja Davis Aupe ees. Siis aga juhtus täpselt sama, mis sundis teda eelmisel etapil Tääksis finaalis liidrikohalt katkestama. Purunes esimese vasakpoolse veovõlli ots ning ratas veeres alt. Kõige tipuks põrkas ta oma kaotatud rattaga järgmises kurvis veel ka kokku.

Pooleteise ringiga kahanes väljasõidetud edumaa 0,574 sekundini, sest täpselt nii palju kaotas Abramovs finišis Ruusmannile. Hoolimata juhtunust võitis Ruusmann selle hooaja jooksul teise etapi. Pärast Aupe katkestamist viimasel ringil tõusis kolmandaks Sukkel ning neljandaks Rajamäe. Allik jäi kuuendaks.

Ruusmanni edu punktitabelis teiseks tõusnud Abramovsi ees on nüüd 20 punkti. Allik ja Rajamäe on vastavalt kuues ja kaheksas.

Märkimist väärib ka asjaolu, et seekordsel võistlusel edestas Eesti riikide arvestuses esmakordselt Lätit. Kolme etapi kokkuvõttes juhivad siiski veel lõunanaabrid.

Järgmine Balti sarja osavõistlus toimub 17. augustil Leedus Vilkyciais.