Põhidistantsi finiš on Torgu kooli spordiväljakul. Õhtul esinevad Kuressaares Punases baaris võistlejatele Saaremaa ühisgümnaasiumi taidlejad.

Pühapäeval antakse kell 11 start Kuressaares Vabadussõja ausamba juures 16 kilomeetri pikkusele linnas ja selle ümbruses kulgevale distantsile. Jooksjad, kes kaotavad kahe päeva kokkuvõttes võitjale kuni 18 minutit pääsevad rajale viitstardist, ülejäänutele antakse ühisstart.

Sel etapil saavad osaleda ka rahvajooksijad, kes saavad valida 6,3, 10,3 või 16 km vahel. Lapsed jooksevad 3,2 kilomeetrit.

Absoluutarvestuses I-VI kohale tulnud meesjooksjaid ja I-III kohale tulnud naisjooksjaid autasustatakse auhindade ja diplomitega. Iga vanusklassi kolme parimat autasustatakse auhinna, medali ja diplomiga, juhul kui vanuseklassis on vähemalt neli osavõtjat.

Võitjale meeskonnale ja naiskonnale on auhinnaks karikas, nende võistkondade liikmetele aga auhinnad ja diplomid. II-III kohale tulnud võistkondi autasustatakse auhindade ja diplomitega.

Kuni 17. oktoobrini saab end jooksuks kirja panna telefonil 045 38 555 või 050 94 988. Võistluse mandaat on Kuressaares Rehe 5 18. oktoobril kella 17-20 ja 19. oktoobril kella 9-15.

Tallinnast Estonia teatri vastast väljub 19. oktoobril kell 7.30 jooksusõpradele buss, mis viib võistlejad Kuressaarde ja toob pühapäeval tagasi.

Esimene Saaremaa kolme päeva jooks toimus 1974. aastal Sõrve sääre teedel. Alates 1985. aastast on jooksumaa pikkuseks kolme päeva summana maratonditsants. Meestest on jooksu viis korda võitnud Tõnu Vaher, neli korda Kalev Urbanik, kolm korda Toomas Tarm ja Margus Pirksaar. Naistest on kaheksal korral olnud parim Galina Bernat, kolm korda Tiiu Müürsepp.

27. aasta jooksul on võistluse lõpetanud 1118 jooksjat.