„Olen väga rahul, et astusin karjääris sammu edasi,” ütles nädalase katseaja Larissas tulemuslikult lõpetanud Puri Eesti Päevalehele. „Vahepeal tundsin pettumust, kui mitmed suuremad klubid, kelle juures käisin katsetel, lepingut ei pakkunud. Ent praegu mõistan: parem on edasi minna sammhaaval ja Larissa-suguses meeskonnas on mul lootust kohe mänguaega saada.”

Kreekasse siirdumine tähendab Eesti vutimehele hüpet tundmatusse, kuid Puri ei karda. Teda ei sega ka kuuldused sealmail sageli võimenduvatest finantsprobleemidest – pole mingi saladus, et mitmed Kreeka pallimänguklubid on mängijaile sageli palgaraha võlgu jäänud.

„Ma ei tunne praegu mingit hirmu,” selgitas Puri. „Tegelikult pole ma vist veel eriti arugi saanud, et olen mingile lepingule alla kirjutanud,” lisas ta õnnelikult naerda lagistades.

Mäletatavasti käis Puri end sel sügisel näitamas ka Šotimaa hiiule Glasgow Celticule ja Šveitsi liiga keskmikule FC Luzernile, eelmisel aastal oli ta lähedal siirdumisele Saksa suurklubisse Dortmundi Borussia, tänavu jaanuaris käis katsetel teise Bundesliga suuruse Bremeni Werderi juures.

Puri teenis kõikjal kiidusõnu, kuid ei enamat. Kuni teda nägi eelmise nädala alguses Larissa peatreener Marinos Ouzounidis, kes palus katsetele tulnud palluril läinud reedel oma laupäevane tagasisõidupilet eile hilisõhtuks ümber vahetada. Juhendaja oli jõudnud endas selgusele: Purile tuleb pakkuda lepingut!

„Mind ei hirmuta lepingu pikkus – saan aru, et nii noori mängijaid ei värvata kaheks aastaks,” rääkis Puri, kelle töösuhe Eesti meistri Levadiaga lõppes nädal tagasi. „Viieaastane kontraht ei tähenda ju seda, et pean kõik viis aastat Larissas rügama. Loodan peagi end  veel kõrgemal tasemel proovile panna. Kreeka liiga on hea hüppelaud!”

Hollandi agentuuri töö

Pühapäeva õhtul palus Ouzounidis Puri Larissa klubi staadionile uudistama liigamängu Ateena Panioniosega (2:2), et noormees saaks meeskonna tasemest senisest selgema pildi.

„Käis väga kõva võitlus,” kirjeldas Puri. „Kreekas viljeletakse tehnilist jalgpalli, pall liigub peamiselt mööda maad. Nähtud mängutaset pean endale jõukohaseks. Hoopis põnevam oli jälgida, mis toimus tribüünidel. Mitu korda lendasid väljaku suunas veepudelid, oli tõeline möll.”

Pärast eilehommikust treeningut kutsus Ouzounidis Puri oma kabinetti. Peatreeneri sõnum kõlas elu esimest välislepingut püüdnud pallurile kõrvu paitavalt: „Oled meile väga vajalik mängija!”

„Ainuke asi, mis mind Larissaga ühinedes natukene ehmatab, on meeskonna tabeliseis – see pole just kiita,” nentis Puri. „Aga loodetavasti ei kuku klubi kõrgliigast välja. Siin plaanitakse ehitada uut ja suuremat staadioni – väheambitsioonikad klubid nii suuri asju ette ei võtaks.”

Eilne läbirääkimiste maraton päädis kell 20 alla kirjutatud lepinguga, mille kohaselt saab Purist 1. jaanuarist – rahvusvahelised üleminekud on lubatud alles uuest aastast – Larissa palgaline.

„Mu esimene mäng Kreekas on 5. jaanuaril,” ütles täna varahommikul Kreekast Londonis elava tüdruksõbra juurde puhkama sõitnud Puri. „Praegu on väga kahtlane, kas klubi lubab mu 30. detsembril peetavale Eesti – Angola sõprusmängule.”

Puri Kreekasse siirdumise taga on hollandlasest agent Peter Kemna ja agentuur Sports Entertainment Group (SEG). SEG esindaja kinnitas, et nüüd, kus mängija on oma isikliku lepingu klubiga sõlminud, jääb üle see täna kinnitada veel ka agentuuri ja klubi vahel.

Puri kosilane

Larissa AEL 1964

kreeka

•• Kreeka meistriliiga

jalgpalliklubi.

•• Hoiab praegu, kui 30 kohtumisest on 14 seljataga,

16 meeskonna seas 12. kohta; eelmisel hooajal viies koht.

•• Peatreener: endine tippmängija Marinos Ouzounidis (41), kes esindas Kreeka koondist 50 mängus.

•• Suuremad saavutused: Kreeka meister 1988,

Kreeka karika võitja 1985, 2007, karikafinalist 1982,

1984, Euroopa karikavõitjate karikasarja veerandfinalist hooajal 1984/85,

pääses 2007. aastal UEFA Cupi alagrupiturniirile.

•• Kodustaadion: Alkazari staadion (mahutab 13 108 pealtvaatajat).