Tänaseks on selgunud ka Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste hooaja väärtuslikeim meesmängija, All-Star viisik, parim noormängija, treener ja väljakukohtunik.

Eesti Korvpalliliit, kes korraldab noorte ja täiskasvanute korvpalli meistrivõistlusi on treenerite ja klubide seas läbi viidud küsitluse tulemusel selgitanud Eesti parimad noorkorvpallurid ja treenerid, I liiga sümboolse viisiku ja naiste meistriliiga parimad.

Minikorvpalli vanuseklassis (sündinud 1990) tulid parimateks Kerli Haas (Korvpalliklubi Rapla) ja Siim-Sander Vene (Siili Palliklubi). C-noorema vanuseklassi (sündinud 1989) parimad on Kati Rausberg (Audentese Spordikool) ja Raitel Võikar (Tartu klubi Taba 89). C-vanema vanuseklassi (sündinud 1988) parimad on Teele Arak (Tartu klubi Taba 89) ja Arko Pakkas (Torma/Lurich, Lääne Virumaa). B-vanuseklassi tüdrukute (sündinud 1986/87) parimaks tunnistati Mirjam Nikolai (Lasnamäe). B-noorema vanuseklassi poistest on parim Andres Velleram (Tartu klubi Taba 89), B-vanema vanuseklassi poistest on parim Joosep Pokla (Kalevi Pojad, Tallinn). A-vanuseklassi (sündinud 1984/85) parimad on Taisi Luha (Tartu klubi Taba 89) ja Tanel Sokk (Tiit Soku Korvpallikool).

Parimad noorkorvpallurid (kuni 18 a) on Tanel Sokk (Tiit Soku Korvpallikool) ja Anzela Okuneva (Lasnamäe).

Esiliiga sümboolsesse viisikusse kuuluvad mängujuht Toomas Nõmmiste (Ida-Virumaa I), ründav tagamängija Indrek Ruut (Art Link Baltic, Rapla), väike äär Gregor Arbet (Audentese spordikool), suur äär Andrus Nagel (Art Link Baltic, Rapla) ja keskmängija Kim-Erik Küttis (A. Le Coq Rancho).

Parim naisteliiga mängija on Katrin Olmari (TPÜ/ELK).

Parimaks naiste treeneriks tunnistati Kersti Sirel (TPÜ/ELK), poeglaste treeneriks Tiit Sokk (Tiit Soku Korvpallikool) ja tütarlaste treeneriks Kaire Asi (Tartu Taba 89).

Eesti Korvpalliklubide Assotsiatsiooni poolt korraldatud küsitlusel, kus osalesid Eesti Korvpalliliidu sekretariaat, osavõtvate meeskondade treenerid, kaptenid, esindajad ning liigat jälginud ajakirjanikud selgitati välja meeste meistriliiga parimad mängijad, treenerid ja kohtunikud. Meistriliiga parimaks mängijaks osutus Tanel Tein (Tartu Rock).

Sümboolsesse viisikusse kuuluvad mängujuht Rauno Pehka (Tallinna Kalev), ründav tagamängija Aivar Kuusmaa (TTÜ-A. Le Coq), väike äär Toomas Kandimaa (Tartu Rock), suur äär Tarmo Kikerpill (Tartu Rock) ja keskmängija Igor Kurashov (BC Hotronic).

Meistriliiga parim noorkorvpallur (kuni 20 a) on Erik Dorbek (Tallinna Kalev).

Meistriliiga parim treener on Tiit Sokk (Nybit) ja parim väljakukohtunik Atso Matsalu.

Eesti Korvpalliklubide Assotsiatsiooni interneti lehekülejel www.ekka.ee rubriigis liiga/mängijad on võimalik vaadata mängijate hooaja koondstatistikat, kus keskmised näitajad on arvutatud nii põhihooaja ja play-offide kui ka hooaja lõppkokkuvõttes.

Korvpallihooaja 2001/02 pidulik lõpetamine toimub Eesti Riiklikus Nukuteatris. Õhtut juhib Emil Rutiku, kohal on Tallinna Kalevi korvpallimeeskonna tantsutüdrukud ning muusikat teeb bänd "The Rockin` Guys".