„Eks ta hakkas närveerima ja läks võistluspaika kohale, et seal omal käel valmistuda,” sõnas Kuura. „Korraks tekkis muidugi segadus, sest olime leppinud kokku, et sõidame koos halli,” lisas ta.

Kuura Sergejeva omapäi liikumisest suurt numbrit siiski ei teinud. „Kokkuvõttes on see tühine nüanss,” märkis ta.

Iluuisutamise programm algas vapustavalt võimsa etteastega – paarissõidu lühikavas pani teistele ületamatu märgi ette esimesena kava esitanud Hiina veteranpaar Xue Shen ja Hongbo Zhao. 31-aastase Sheni ja 36-aastase Zhao maailmarekordit tähistav tulemus 76,66 jäi püüdmatuks nii Euroopa hõbedasele Saksamaa paarile Aljona Savtšenkole ja Robin Szolkowyle kui ka Tallinnast Vana Maailma meistrivõistlustelt kulla võitnud Venemaa duole Yuko Kavaguti – Aleksandr Smirnov.

Kui tänavusel hooajal pärast kaheaastast pausi suurde sporti naasnud hiinlastest abikaasad jäid oma sõiduga igati rahule, siis sarnaselt EM-iga väljendas lühikava järel vaid 0,7 punktiga neist maha jäänud Saksamaa paar taas pettumust kohtuniketöö üle.

„Hindamist on raske mõista, kuid meil on võimalus, kavatseme seda ka kasutada,” lausus ukrainlanna Savtšenko. Saksa paari meespool Szolkowy viitas sellele, et ka publik oli hinnete üle hämmeldunud.

Erinevalt tugevast esikolmikust panid olümpiarõngad Pacific Coliseumi jääl paljud uisutajad närveerima. Kukkusid nii kodupubliku lemmikud Jessica Dube ja Bryce Davidson (6. koht), EM-i pronks Maria Muhhortova – Maksim Trankov (8. koht) kui ka Sergejeva ja Glebov (18. koht).

„Närv oli lihtsalt sees. Eriti raske oli minna pärast Hiina paari perfektset esitust,” selgitas kolmekordse twist’i maandumisel kukkunud ning kahekordsel axel’il komistanud Sergejeva. „Aga nüüd pole vabakavas enam midagi kaotada.” Sama meelt oli pärast 42,18 punkti kogumist ka Glebov. „Soojendust tehes puges sisse ebakindlus,” tõdes ta. Olümpiavõitja selgus täna varahommikul.