Mängude selgelt parima sõidu teinud noormehed spurtisid lõpus ägedalt, kuid USA paat jäi siiski ühe ja Prantsusmaa kahe sekundi kaugusele ette.

Shilinist ja Gulovist tahapoole jäänud taanlased on maailma karikasarja neljandad, ukrainlased MM-i seitsmendad.

"Meil oli võimalus enamaks," põrutasid Shilin ja Gulov. "B–finaali võidust lahutas vaid kaks sekundit!"

Kolmanda koha tõi aeg 6.22, kolmes varasemas sõidus liiguti peaaegu paarikümne sekundi võrra aeglasemalt. Eile varu ei jäänud, pärast lõpujoone ületamist ei jaksanud kumbki end tükil ajal liigutada.

Tempot tõsteti 750 m enne lõppu, kõik jõud pandi välja viimasel 250 meetril. Jäi mulje, et veidi varasema lõpuspurdiga oleks libisetud ka prantslastest ja ameeriklastest mööda. Paar arvu: kui distantsi keskosas tegid Shilin ja Gulov minutis 29 tõmmet, siis lõpujoone lähenedes 34–35.

"Vastased tunnetasid paremini nii enda kui konkurentide minekut ja olid seetõttu vaimselt vabamad," tõdes Shilin.

VARSTI VÕIB VÕIDELDA KA ÄSSADEGA. Olümpial andsid narvalased endale aru, et jõu ja kogemuste vastu veel ei saa. "Tegelikult sõitsid poisid suurepäraselt. Seitsmes koht oli reaalne, aga kui ei tulnud välja, siis ei tulnud," naeratas treener Sergei Glushko. "Jõudu napib veel. Talvel tuleb lihast juurde kasvatada," leidsid nii juhendaja kui hoolealused. "Võimsuse lisandumisega peaks järgmisel hooajal võitma ajaliselt umbes viis sekundit. Varsti võime ükskõik kellega rinda pista," lisas Glushko.

KONKURENDID SUHTUVAD NAR- VALASTESSE AUSTUSEGA. Teised kahepaadid vaatavad pikkade ja perspektiivikate narvalaste (Shilin sai augusti lõpul 22-aastaseks, Gulov on 18) poole juba hirmuga. "Ameeriklased imestasid, kuidas me nii häid aegu saavutame. Talvel ergomeetril, mis nõuab rohkem toorest jõudu, kaotame kumbki kahe kilomeetri distantsil äsjastele rivaalidele paarikümne sekundiga," rääkis Shilin.

Shilin ja Gulov ihkavad treeninguid hoolega jätkata ja jõuda veelgi paremate tulemusteni, uskudes, et nende õiged olümpia- mängud tulevad alles nelja aasta pärast.

"Olümpiamedalini jõudmiseks tuleb luua ka vastavad tingimused," tõsines treener Glushko. "Poiste tahte pärast ma ei karda. Nad peavad saama vaid professionaalselt harjutada. Loomulikult on vaja raha -- ja mitte ainult võistlustele sõitmiseks, vaid ka korraliku ettevalmistuse tarvis. Sellega pole aega oodata järgmise olümpiani. Töö peab kohe jätkuma."

Sõudmine

KAHEPAADI B-FINAAL

1.(7.) Frederic Kowal/Adrien Hardy (Prantsusmaa) 6.20,72, 2. (8.) Henry Nuzum/

Mike Ferry (USA) 6.21,71,

3. (9.) Leonid Gulov/

Andrei Shilin (Eesti) 6.22,78,

4. (10.) Bertil Samuelson/

Bo Kaliszan (Taani) 6.23,20,

5. (11.) Konstantin Zaitsev/Konstantin Pronenko (Ukraina) 6.27,24,

6. (12.) Yoennis Hernandez/Yosbel Martinez (Kuuba) 7.28,23.