"Nad mängivad 3-5-2 skeemi ning otsisid vasaku ääre mängijat, kelle ülesandeks on palju platsil liikuda ja ohtlik olla, sõltuvalt vastasest," kirjeldas 24-aastane vasakäär oma uut meeskonda.

Kuue vooru järel Taani Superligaenis eelviimasel kohal paikneva SönderjyskE nimelise klubi eest võib Sidorenkov debüüdi teha kahe nädala pärast, mil külastatakse liidrikohal olevat Odense BK-d. Enne seda saab Sillamäelt pärit Sidorenkov koondisepausil rahulikult uue klubiga kohaneda, kuna Eesti koondise peatreeneri Tarmo Rüütli valikust on ta aasta jooksul välja langenud. Mängija tõdebki, et koondisse naasmiseks on vaja esmalt klubis korralikult mänguaega teenida.

Andrei, Sa teenisid esmakordselt välislepingu, kui kaua Sa seda ootasid?


Nii kaua olen oodanud, kui ma olen mänginud professionaalsel tasemel jalgpalli, ehk siis kaheksa aastat.

Kas Sind osteti sinna esimeseks varumeheks mõnele kindlale põhimängijale, kes asendaks teda vigastuste korral, või on vaba konkurents, millest sõltub põhikoosseisu koht?

Pean ennast seal heast küljest näitama, sellest sõltub kõik. Kõigil on võimalus platsile saada, kuigi oma klubist ma neid uusi mängijaid ei tea veel. Samas treeningutel olin ma ainus, kes seda positsiooni mängis, aga hetkel ei oska veel midagi öelda.

Kas Taani klubi oli ainus võimalus või oli kosilaste valik suurem?


Taani klubi oli ainus. Kõik toimus väga kiiresti, üks päev helistati Tarmo Lehistele, teine päev lendasin juba treeningutele. Kaks päeva tegin trenni, mõlemal korral ühe korra päevas. Hiljem käsid ka skaudid vaatamas ning oligi leping.

Kuidas Sa uue lepinguga rahul oled, kas finantspool on soliidne?

Jah. Ütleme nii, et on. Seal on ikka palganumbrid natukese suuremad kui Floras.

Milline Su uus kodulinn hakkab välja nägema?

See on selline väike korralik linn, ilus. Suuruselt midagi Narva või Sillamäe taolist.

Kuhu Sa jalgpallurina välja tahad jõuda? Millistest liigadest unistad?


Hispaania kõrgliiga, sest mulle meeldib, kuidas nad mängivad - maast kiired söödud, tehniline jalgpall. Ideaalne oleks Hispaania.

Suvel lahkusid FC Florast kaks põhimängijat - Sina ja Sander Post. Mis sa arvad, kas Flora suudab hoolimata sellest meistritiitli võita?

Ma usun küll.

Räägime koondisest. Kas Sa tahad Eestit esindada?

Muidugi tahan! Aga see, kas ma saan koondises mängida, sõltub sellest, kuidas ma klubis mängin, kas ma olen põhikoosseisus või istun pingil. Lõppkokkuvõttes on see treneri valik, kas ta tahab mind või mitte.

Kui Sa nüüd Taani lähed, siis mida Sa Eesti jalgpallist sinna kaasa võtad?


Kogemused võtan kaasa. Ma olen mänginud väga paljude erinevate treenerite käe all ning see tuleb mulle ainult kasuks. Ma viin sinna tükikest Eesti jalgpalli, mis muud.

Ja Lõpetuseks, Sa oled üks vähestest Ida-Virumaalt pärit jalgpalluritest, kes on Flora-süsteemis läbi löönud ning välismaale jõudnud. Kas Sa oskaksid soovitada midagi teistele Ida-Viru noortele, kes tahavad suures jalgpallis läbi lüüa?

Tuleb teha tööd ja näha vaeva ning uskuda endasse!