Hakuba Olümpiamäesuusatajad eesotsas Alberto Tombaga pidid eile näitama Shiga Kogenis Higashidate mäel suurslaalomi kõrget kunsti. Paraku oli öine lumetorm raja põhjalikult umbe lükanud, kohati ulatus vastne lisakiht meetrini. Kenad inimesed andsid ajakirjanikele teada, et mäesuusatamist saadavad jälle sekeldused, ning pressikorpus püsis rahulikult teistes võistluspaikades.Tuhanded fännid aga kulutasid pool päeva ja tuhandeid bussiistmeid, et end sündmustega kurssi viia.

Shiga Kogenis tervitasid saabunuid ilus ilm ja taevas sõudvad sinised pilved. Jaapani reporterite poolt ebamaiseks olevuseks kiidetud Tombat aga mäele ei lastud, selle asemel andsid sõjamehed ja olümpiakorraldajate vabatahtlikud abilised lumelabidatele valu, et rooketööd tänasekski lõpetada.

Ilmateade lubas, et täna nähakse Shiga Kogenis ilusat hommikut, ent pärastlõunat vapustavad juba tuuleiilid. Kohtunikekogu otsustas, et mehed sõidavad Higashidatel suurslaalomit ja naised naabermäel Yakebitail slaalomit.

Kui mõlema alaga maha saadakse, jõuab kätte Nagano vaevalise mäesuusavõistluse lõpusirge —seal ootavad naiste reedene suurslaalom ja meeste laupäevane slaalom. Sünoptikud tõotavad nädalalõpuks santi ilma.