Esimeses kahes geimis kinkis Audentes küll pallinguvigadest Maardule ohtralt punkte, ent suutis mõlemal korral geimilõpud enda kasuks kallutada. Teises geimis juhtis Maardu 16:12, siis lõi aga Mihkel Sepp mitu korda blokki, ka sidemängija vahetus ei andnud väljakuperemeestele mingit tulu. Külaliste poolel näitas aga Jaanus Lillepuu, kuidas tuleb rünnata - piisava teravuse ja täpsusega.

“Poolfinaalseerias jäi Lillepuu rünnak kohati liiga pehmeks. Kuid arutasime temaga koos, mida annab muuta ja seekord lahendas ta rünnakuid suurepäraselt,” ütles Audentese pea-treener Andres Skuin.

Kolmandas geimis viisid Pavel Kruþajevi vägevad servid Maardu 3:0 ette, kuid kohe tõestas Margus Niinemägi, et kaval palling võib anda sama efekti kui võimas - 5:3 Audentesele. “Seda oli karta, et pärast kahe geimi võitmist on kolmandat raske alustada - just selle taha kadus ka Tartu edu üleeilses finaalis Pärnuga. Õnneks saime mõõnast kiiresti üle,” sõnas Skuin.

Pärast viigiseisu 15:15 polnud Maardul enam lootust - Audentese hea blokk ning Mihkel Roosme ründelöögid tõid kiire võidu. “Mul ei olegi vaja protokolli vaadata - olime võrgu kohal selgelt viletsamad,” tõi Raudsepp välja kaotuse põhjuse.

Skuin kiitis lisaks Lillepuule ka lätlast Aldis Jaundzeikarsit ning oli rahul ka enda tehtud vahetusega - põhikoosseisus tuli Urmas Niitavi asemel platsile Rain Värton. “Värton mängis hästi ja taktikaline käik ajas vastased segadusse,” muigas Skuin võidurõõmsalt.

Pronksiseeria otsustav, kolmas mäng peetakse homme kell 20 Kalevi spordihallis.

Ants Põldoja