Esimeses geimis jättis juhendaja pingile kogenud Urmas Niitavi, ning mängitas pikakasvulist Rain Värtonit. “Seeria teises mängus tõi see edu, ent täna võeti Värton kinni,” selgitas Skuin. Geimi lõpus mängu sekkunud Niitav suutis närve talitseda ning meeskonnale kasulikult rünnata.

Kavalusega hiilgas Skuin ka edaspidi. Libero Mait Pärg ei asendanud sugugi ainult esimese tempo ründajaid, vaid andis puhkust ka Niitavile ja Mihkel Roosmele. “Hästi mänginud Roosme hakkas väsima, mingi lahendus tuli leida,” tõdes Skuin.

Teise ja kolmanda geimi võitis Audentes kindlalt 25:21 ja 25:18. Võit hakkas peost libisema neljandas geimis, kui viimast jõudu kokku võtnud Maardu asus juhtima 16:13. Pärast üürikest mõtle-misaega suutis Audentes viigistada 17:17.

Tulemuslikult ründas ülikogenud Jaanus Lillepuu, ässpallingutega hiilgas Margus Niinemägi. Otsustava punkti pani Aldis Jaundzeikarsi pehme ründelöök - 25:22. “Kahes viimases mängus leidsime oma vaimu,” rõõmustas Skuin. “Eriti heas hoos oli Lillepuu. Tegelikult pole mul kellelegi etteheiteid.”

“Soov seda medalit saada oli suur,” tunnistas aastaid tippvõrkpallis tiirelnud Niinemägi.

“Kohtumise eel ja ajal pesitses hinges värin - seegi näitab, et medal oli mulle oluline. Eesti võrkpalli tase on viimase aastaga tõusnus. Kaks hooaega tagasi olnuks me sellise meeskonnaga kindlad meistrid. Siis polekski sellest nii suurt rõõmu tundnud, kui tihedas konkurentsis saavutatud pronksist.”

“Pronks on tänavu kindlasti väärtuslikum kui eelnevatel hooaegadel,” leidis ka Skuin. “Ent sellest tulemu-sest allapoole poleks me toh-tinud kukkuda. Hinges tunnen tüdrukutega naiste meistrivõistlustel saavutatud pronksist suurematki rõõmu.”

Teisipäeva õhtul alistas Audentese naiskond pronksi-seeria otsustavas mängus TPÜ. Tänutäheks kinkisid tüdrukud Skuinile naiskonna pildiga särgi, millel kiri: “Maailma parimale ja kallimale treenerile.”

Naiste meistrivõistluste finaalseerias alistas Viimsi Cartini eile ESS / Pärnu VK 3:0 ning asub tiitlist ühe võidu kaugusel. Seeria neljas mäng peetakse laupäeval Pärnus.

Tulemus:

Audentese Ülikool/Hermann Reisid - TTÜ/Maardu VK 3:1 (-23, 21, 18, 22).

Peep Pahv