“Esimesed veerand tundi uinusime. Viimaks ärganud, lõime kaks päris ilusat väravat. Eriti rõõmustas teine koll - just sellist liikumist lihvime trennist trenni,” noppis võitjate treener Arno Pijpers raske töö vilju. Talle alla jäänud ametivend Tarmo Rüütli torises: “Flora ei pidanudki midagi erilist lavastama, ainsaks vaevaks jäi meie eksimuste karistamine.”

“Me polnud kehvemad, ometi kaotasime.”

55. minutil vähendas Jan Õun vahet, edaspidi Tulevik väga ohtlikku olukorda luua ei suutnud. Hoopis Zelinski ja Janno Jürisson luhtasid lõpu lähenedes kuldse võimaluse.

“Ma ei tunne millegipärast, et me Florast kehvemad olime. Aga kaotus on kaotus - kui palli võrku ei saa, siis kaotadki. Tuleb paratamatusega leppida,” õpetas Rüütli saatuselöökide talumise kunsti. “Flora ei üllatanud mind ühegi asjaga. Et meie üht ründajat pruukisime, ei tähenda, et taktikat kaitsest lähtuvaks saab pidada. Hoopis vastupidi, lõime ju teravusi päris agaralt.”

Eelmises voorus randus Flora TVMKga 1:1 viigisadamas, nüüd puistas Zelinski mulgimaalaste aadressil kiidusõnu. “Tulevik jättis TVMKst parema mulje. Vastased olid kiired, jaksasid pressida, ka sööt liikus kenasti,” hindas Zelinski. “Enda esitusega ei jäänud päris rahule, kunstmuru ei meeldi mulle kohe üldse.”

Isegi võidumäng annab alust pragamiseks

Kolmandas meistriliiga kohtumises käekirja juurutanud Pijpers koges arengut, kuid silma jäi ka häirivaid tegureid. “Ühe ohtlikuma rivaali alistamine on kõige tähtsam. Aga isegi võidumängus võid avastada puudujääke: näiteks ei meeldinud mulle, kuidas lõpus mehed korra minetasid ja väljakul üsna plaanipäratult paiknesid. Samuti ihkan tegemistesse rohkem automaatsust, praegu jäädakse järgmise käigu eel liiga kauaks mõtlema.”

Aastase Soome-pausi järel sünnimaa klubis elatist teeniv Zelinski ei kahetse esialgu naasmist. “Kodus on ikka hea mängida. Toksin ühe hooaja siin, siis ihkaks veel kord piiri taga võimeid näidata,” tutvustas rahvuskoondise ründaja väljavaateid.

Flora ja TVMK on kogunud 7 punkti. Juhtub Maardu FC Levadia täna Tallinna FC Levadiast jagu saama, tõuseb tiitlikaitsja juhtduo rinnale.

Andres Vaher